Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Υβρεις του CEO της Microsoft κατά της Google

Ο διευθύνων σύμβουλος της Microsoft απείλησε να ”λιανίσει” την Google σε ένα ξέσπασμα κατά το οποίο εξαπέλυσε σωρεία από απειλές και κατάρες κατά της μηχανής αναζήτησης, σύμφωνα με πρώην κορυφαίο στέλεχος της Microsoft που αποσκίρτησε στην Google πέρσι.

Υβρεις του CEO της Microsoft κατά της Google
Ο Steve Ballmer, ο διευθύνων σύμβουλος της Microsoft, απείλησε να ”λιανίσει” την Google σε ένα ξέσπασμα κατά το οποίο εξαπέλυσε σωρεία από απειλές και κατάρες κατά της μηχανής αναζήτησης, σύμφωνα με πρώην κορυφαίο στέλεχος της Microsoft που αποσκίρτησε στην Google πέρσι.

Ο ίδιος ο Ballmer χαρακτήρισε πάντως τις κατηγορίες, οι οποίες περιλαμβάνονται σε ένορκη κατάθεση που αποτελεί αποδεικτικό στοιχείο δικαστικής διαμάχης μεταξύ των δύο εταιριών, ως ”χονδροειδή υπερβολή” και ”ανακρίβεια”.

Την κατάθεση έκανε ο Mark Lucovsky, ένας από τους πολλούς μηχανικούς λογισμικών της Microsoft οι οποίοι αποσκίρτησαν στην Google, και καταδεικνύει την κλιμάκωση της αντιπαλότητας μεταξύ των δύο κολοσσών.

Η Microsoft έχει εισαγάγει τη δική της μηχανή αναζήτησης, ενώ η Google δημιούργησε πρόσφατα λογισμικά για προσωπικούς υπολογιστές που σε αρκετές περιπτώσεις αποτελούν εναλλακτική λύση στα προϊόντα της Microsoft.

Οι δύο εταιρίες βρίσκονται στα δικαστήρια εξαιτίας του Kai-Fu Lee, πρώην επικεφαλής Κίνας της Microsoft, που παραιτήθηκε από την επιχείρηση για να αναλάβει το αντίστοιχο πόστο στην Google. Η Microsoft μήνυσε τον Lee και την Google για αθέτηση συμβολαίου.

Το ξέσπασμα του Ballmer φέρεται ότι εκδηλώθηκε όταν ο Lukovsky του ανακοίνωσε ότι μετακινείται στην Google. Σύμφωνα με την κατάθεση, η Ballmer σήκωσε τότε μια καρέκλα, την πέταξε στην άλλη άκρη του δωματίου χτυπώντας ένα τραπέζι και είπε:

”Ο γ*** ο Eric Schmidt (ο επικεφαλής της Google) είναι ένας γ*** π***, θα τον γ***, θα τον θάψω τον τύπο, το έχω κάνει στο παρελθόν και θα το ξανακάνω. Θα τη λιανίσω τη γ*** την Google”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v