Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συμφωνία 4,6 δισ. δολαρίων UBS - Julius Baer (upd)

Η Julius Baer αγοράζει τρεις ιδιωτικές τράπεζες και μια μονάδα διαχείρισης κεφαλαίων της UBS προς 4,6 δισ. δολ., στη μεγαλύτερη τραπεζική συγχώνευση που πραγματοποιείται στην Ελβετία τα τελευταία επτά χρόνια.

Συμφωνία 4,6 δισ. δολαρίων UBS - Julius Baer (upd)
Η Julius Baer, η ηλικίας 115 ετών ελβετική τράπεζα, αγοράζει τρεις ιδιωτικές τράπεζες και μια μονάδα διαχείρισης κεφαλαίων της UBS προς 5,6 δισ. ελβετικά φράγκα (4,6 δισ. δολ.), στη μεγαλύτερη τραπεζική συγχώνευση που πραγματοποιείται στην Ελβετία τα τελευταία επτά χρόνια.

Λίγο πριν από την ανακοίνωση της είδησης, το πρακτορείο Reuters μετέδωσε ότι η UBS, ο μεγαλύτερος οίκος διαχείρισης περιουσιών στον κόσμο, θα εξαγοράσει τη μικρότερή της ελβετική ιδιωτική τράπεζα Julius Baer, παραθέτοντας δημοσιεύματα της ελβετικής εφημερίδας SonntagsZeitung.

Σε κάθε περίπτωση, οποιαδήποτε συμφωνία προβλέπεται να αυξήσει τις πιέσεις προς τους άλλους μικρούς ”παίκτες” ώστε να αναζητήσουν δυνατούς εταίρους.

Η Baer έχει κεφαλαιοποίηση ύψους 3,9 δισ. δολ. και η UBS 91,1 δισ. δολ. σύμφωνα με τα στοιχεία του Reuters.

Η Baer θα αγοράσει τις Ehinger & Armand von Ernst, Ferrier Lullin και Banco di Lugano, καθώς και την επιχείρηση κεφαλαίων GAM, με αποτέλεσμα τα υπό διαχείριση κεφάλαιά της να ανέλθουν στα 270 δισ. φράγκα.

Η τιμή καθορίζεται στα 3,8 δισ. φράγκα σε ρευστό και μερίδιο 21,5% στον διευρυμένο όμιλο, το οποίο αποτιμάται στα 1,8 δισ. φράγκα. Η Julius Baer θα προχωρήσει σε διάθεση μετοχών 2,5 δισ. φράγκων για να χρηματοδοτήσει την εξαγορά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v