Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βενζίνη-κοψοχρονιά προσφέρει ο Chavez στις ΗΠΑ

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, Hugo Chavez, προσφέρθηκε να βοηθήσει τους φτωχούς Αμερικανούς με φθηνά αποθέματα βενζίνης, όπως αναφέρει το ειδησεογραφικό δίκτυο CNN. Στη Βενεζουέλα η βενζίνη είναι φθηνότερη από το μεταλλικό νερό, με τους καταναλωτές να γεμίζουν τα ρεζερβουάρ τους με κόστος μικρότερο των 2 δολαρίων. Στις ΗΠΑ η τιμή της βενζίνης διαμορφώνεται στα 2,61 δολάρια το γαλόνι.

Βενζίνη-κοψοχρονιά προσφέρει ο Chavez στις ΗΠΑ
Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, Hugo Chavez, προσφέρθηκε να βοηθήσει τους φτωχούς Αμερικανούς με φθηνά αποθέματα βενζίνης, όπως αναφέρει το ειδησεογραφικό δίκτυο CNN.

”Θέλουμε να πουλήσουμε βενζίνη και πετρέλαιο θέρμανσης κατευθείαν στις φτωχές κοινότητες των Ηνωμένων Πολιτειών”, δήλωσε σε δημοσιογράφους ο δημοφιλής ηγέτης στο πλαίσιο επίσκεψής του στην Κούβα.

Η προσφορά του αναμένεται να ακουστεί ελκυστική στα αφτιά των Αμερικανών πολιτών, οι οποίοι ταλανίζονται από τις υψηλές πετρελαϊκές τιμές, αλλά όχι και της κυβέρνησης της χώρας, που αντιμετωπίζει τον πρόεδρο της Βενεζουέλας ως έναν αριστεριστή προβληματικό ηγέτη στη Λατινική Αμερική.

Στη Βενεζουέλα η βενζίνη είναι φθηνότερη από το μεταλλικό νερό, με τους καταναλωτές να γεμίζουν τα ρεζερβουάρ τους με κόστος μικρότερο των 2 δολαρίων. Στις ΗΠΑ η τιμή της βενζίνης διαμορφώνεται στα 2,61 δολάρια το γαλόνι.

Ο Chavez υποστήριξε ότι η Βενεζουέλα θα μπορούσε να προσφέρει βενζίνη στους Αμερικανούς στη μισή τιμή από αυτή που πληρώνουν στην παρούσα φάση, εάν αποκοπούν οι μεσάζοντες που ”σπεκουλάρουν και κερδοσκοπούν σε βάρος των καταναλωτών”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v