Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέος ιός πλήττει τα Windows 2000, ”θύμα” το CNN

Ένας ιός ο οποίος στοχεύει στο λογισμικό των Windows της Microsoft έπληξε το δίκτυο CNN, την SBC Communications, την ΑΒC Inc. της Walt Disney και ενδέχεται να επεκταθεί σε παγκόσμιο επίπεδο, όπως προειδοποιούν εταιρίες με προγράμματα antivirus.

Νέος ιός πλήττει τα Windows 2000, ”θύμα” το CNN
Ένας ιός ο οποίος στοχεύει στο λογισμικό των Windows της Microsoft έπληξε το δίκτυο CNN, την SBC Communications, την ΑΒC Inc. της Walt Disney, τους ”Financial Times” και ενδέχεται να επεκταθεί σε παγκόσμιο επίπεδο, όπως προειδοποιούν εταιρίες με προγράμματα antivirus.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg, το καταστροφικό πρόγραμμα αποτελεί μια νέα εκδοχή του γνωστού ιού Zotob, ο οποίος πλήττει υπολογιστές που χρησιμοποιούν τα Windows 2000, όπως προειδοποιεί η Stephen Toulouse, η μεγαλύτερη εταιρία προγραμμάτων antivirus στην Ιαπωνία, αλλά και η Symantec Corp. η μεγαλύτερη εταιρία antivirus στον κόσμο.

Ο ιός εισβάλλει σε κάθε υπολογιστή που είναι μέσα σε δίκτυο και χρησιμοποιεί τα Windows 2000, ενώ προκαλεί κλείσιμο του υπολογιστή και συνεχόμενα reboot, μην επιτρέποντας ξανά στο χρήστη να συνδεθεί.

Μεταξύ των εταιριών που επλήγησαν από τον νέο ιό συγκαταλέγονται: η SBC Communications, η ABC Inc. της Walt Disney, το CNN της Time Warner, οι ”New York Times” και οι ”Financial Times” με πολλά media να αναγκάζονται να αλλάξουν τη ροή του προγράμματός τους λόγω των προβλημάτων δικτύου που αντιμετώπισαν.

Η Microsoft, το πρόγραμμα Windows της οποίας χρησιμοποιείται στο 95% των υπολογιστών στον κόσμο, επισημαίνει ότι ο ιός εισβάλλει από ένα αδύναμο σημείο στο λογισμικό, ενημερώνοντας ότι η απαιτούμενη αναβάθμιση για προστασία από το καταστροφικό πρόγραμμα βρίσκεται στο www.microsoft.com/technet/security/Bulletin/MS05-039.mspx.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v