Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κομισιόν: Επιτάχυνση στο δ΄ τρίμηνο στην ευρωζώνη

Η οικονομική ανάπτυξη στις 12 χώρες της ζώνης του ευρώ θα επιταχυνθεί στα τέλη του 2005 ύστερα από επιβράδυνση στο δεύτερο τρίμηνο του έτους, σύμφωνα με προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Εν τω μεταξύ, η Γερμανία ανακοίνωσε ότι η οικονομία της παρέμεινε στάσιμη στο δεύτερο τρίμηνο ύστερα από ανάπτυξη 0,8% στο πρώτο τρίμηνο.

Κομισιόν: Επιτάχυνση στο δ΄ τρίμηνο στην ευρωζώνη
Η οικονομική ανάπτυξη στις 12 χώρες της ζώνης του ευρώ θα επιταχυνθεί στα τέλη του 2005 ύστερα από επιβράδυνση στο δεύτερο τρίμηνο του έτους, σύμφωνα με προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Σύμφωνα με την Κομισιόν, ο ρυθμός ανάπτυξης στο τελευταίο τρίμηνο του έτους αναμένεται να επιταχυνθεί στο 0,6% ενώ στο τρίτο τρίμηνο δεν αναμένεται να ξεπεράσει το 0,4%.

Σε διαφορετική ανακοίνωση, η ευρωπαϊκή στατιστική υπηρεσία, Eurostat ανακοίνωσε σήμερα ότι η ανάπτυξη στην ευρωζώνη επιβραδύνθηκε στο 0,3% στο δεύτερο τρίμηνο από 0,5% στο πρώτο.

Στις ανακοινώσεις των χωρών-μελών για την ανάπτυξη της οικονομίας ξεχωρίζει η Ιταλία, η οποία δείχνει να ξεφεύγει από την ύφεση, με ρυθμό ανάπτυξης 0,7% στο δεύτερο τρίμηνο.

Ωστόσο, η οικονομία της Γερμανίας, της ”ατμομηχανής” της Ευρώπης, παρέμεινε στάσιμη, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση, ύστερα από ανάπτυξη 0,8% στο πρώτο τρίμηνο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v