Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αποχωρεί το 2006 ο CEO της Nokia

Ο Jorma Ollila, ο άνθρωπος που μετέτρεψε την πρώην επιχείρηση λαστιχένιων προϊόντων στην ισχυρότερη εταιρία κινητών τηλεφώνων, θα εγκαταλείψει την Nokia τον επόμενο χρόνο. Θα αντικατασταθεί από τον Olli-Pekka Kallasvuo, που γαλουχείται επί μακρόν για CEO του ομίλου.

Αποχωρεί το 2006 ο CEO της Nokia
Ο Jorma Ollila, ο άνθρωπος που μετέτρεψε την πρώην εταιρία λαστιχένιων ειδών στην ισχυρότερη εταιρία κινητών τηλεφώνων, θα εγκαταλείψει την Nokia τον επόμενο χρόνο, ανακοίνωσε ο φινλανδέζικος κολοσσός.

Θα αντικατασταθεί από τον Olli-Pekka Kallasvuo, 52 ετών, ο οποίος θα αναλάβει την όμιλο την 1η Ιουνίου 2006. Ο 54ρονος Ollila χρίστηκε CEO το 1992 για να βοηθήσει την Nokia να εξέλθει από την οικονομική κρίση.

Μετέτρεψε την Nokia στην μεγαλύτερη εταιρία κατασκευής συσκευών κινητής τηλεφωνίας, εισάγοντας μοντέλα με καλύτερη εμφάνιση και λειτουργία από των ανταγωνιστών της, Motorola και Ericsson.

Κατόρθωσε μάλιστα να κρατήσει την Nokia κερδοφόρο το 2000, μια χρονιά που οι πωλήσεις κινητών εν γένει μειώθηκαν και οι ανταγωνιστές της βυθίστηκαν σε ζημίες.

Τα κινητά της Nokia είναι σήμερα η 5η πλέον αναγνωρίσιμη μάρκα στον κόσμο, πιο διάσημη από τις General Electric, McDonald’s και Walt Disney, σύμφωνα με έρευνα της Interbrand.

Ο Ollila είχε ήδη αφήσει να εννοηθεί ότι θα εγκαταλείψει τον όμιλο όταν λήξει η θητεία του το 2006. Ο Kallasvuo γαλουχείται επί μακρόν να αναλάβει την Nokia, η οποία επιλέγει εδώ και δεκαετίες διευθύνοντες συμβούλους μέσα από την εταιρία.

Ο Kallasvuo ήταν οικονομικός διευθυντής της Nokia πριν τον μετακινήσει ο Ollila στη θέση του επικεφαλής μονάδας πιο φθηνών κινητών συσκευών. Η πορεία του ομοιάζει με εκείνην του Ollila, ο οποίος ήταν οικονομικός διευθυντής και στη συνέχεια υπεύθυνων συσκευών κινητής, πριν γίνει CEO.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v