Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αποχωρεί από την DaimlerChrysler ο CEO (update)

Μετά από 44 χρόνια υπηρεσίας στην κορυφαία αυτοκινητοβιομηχανία, ο Juergen Schrempp αποχωρεί από την DaimlerChrysler στις 31 Δεκεμβρίου 2005. Τον διαδέχεται στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου ο Dieter Zetsche, επικεφαλής της αμερικανικής μονάδας Chrysler.

Αποχωρεί από την DaimlerChrysler ο CEO (update)
Μετά από 44 χρόνια υπηρεσίας, ο Juergen Schrempp αποχωρεί από την DaimlerChrysler στις 31 Δεκεμβρίου 2005. Τον διαδέχεται στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου ο Dieter Zetsche, επικεφαλής της αμερικανικής μονάδας Chrysler.

Τον Zetsche θα διαδεχτεί ο Tom Lasorda, σύμφωνα με την ανακοίνωση της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας, με την οποία επιβεβαιώθηκαν φήμες που είχαν κυκλοφορήσει το πρωί.

Τον δε Lasorda θα διαδεχθεί στην θέση του διευθύνοντος λειτουργικού συμβούλου της Chrysler Group ο Eric Ridenour.

Λίγη ώρα πριν από την ανακοίνωση, η DaimlerChrysler είχε ανακοινώσει τα αποτελέσματα τριμήνου. Τα κέρδη αυξήθηκαν 28% στο β’ τρίμηνο, καθώς η ανάπτυξη στις μονάδες φορτηγών και λεωφορείων ισοφάρισε με το παραπάνω τη φθίνουσα πορεία της Mercedes.

Τα καθαρά κέρδη της πέμπτης μεγαλύτερης αυτοκινητοβιομηχανίας στον κόσμο αυξήθηκαν στα 737 εκατ. ευρώ, έναντι 577 εκατ. ευρώ στο αντίστοιχο περσινό διάστημα. Οι αναλυτές περίμεναν λιγότερα κέρδη, της τάξης των 581 εκατ. ευρώ. Οι πωλήσεις αυξήθηκαν 4% στα 38,4 δισ. ευρώ.

Η μετοχή της DaimlerChrysler, που ενισχύθηκε 8,6% μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, κερδίζει 6,5% μετά τη δημοσιοποίηση της φήμης για την παραίτηση του Schrempp.

Ο Schrempp ήταν ο αρχιτέκτονας της μεταμόρφωσης της γερμανικής Daimler-Benz, της ισχυρότερης βιομηχανίας της Ευρώπης στην εποχή της, με την εξαγορά της Chrysler Corp. προς 36 δισ. δολάρια το 1998.

Η εταιρία είναι σήμερα η ισχυρότερη στον κόσμο στην κατασκευή φορτηγών και πέμπτη μεγαλύτερη στα αυτοκίνητα, με επιχειρήσεις στην Ασία, την Ευρώπη και τη Βόρειο Αμερική.

Θεωρείται ότι υπό την ηγεσία του το σύμβολο που υπήρξε η Mercedes-Benz έχει υποβαθμιστεί αισθητά.

”Χάθηκε η δημοσιονομική πειθαρχία στον όμιλο, καθώς πετάχτηκαν λεφτά στην Chrysler. Η απόφαση εξαγοράς της Chrysler ήταν εξαρχής αποτυχημένη”, ανέφεραν αναλυτές στο πρακτορείο Bloomberg.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v