Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέα μείωση κερδών στην Colgate-Palmolive

Μειώθηκαν τα κέρδη της Colgate-Palmolive εξαιτίας του κόστους αναδιοργάνωσης και των μεγάλων εκπτώσεων που υποχρεώθηκε να κάνει η εταιρία για στηρίξει τις πωλήσεις της οδοντόπαστας Total και του απορρυπαντικού πιάτων Palmolive.

Νέα μείωση κερδών στην Colgate-Palmolive
Μειώθηκαν τα κέρδη της Colgate-Palmolive στο β’ τρίμηνο εξαιτίας του κόστους αναδιοργάνωσης και των μεγάλων εκπτώσεων που υποχρεώθηκε να κάνει η εταιρία για να αυξηθούν οι πωλήσεις της οδοντόπαστας Total και του απορρυπαντικού πιάτων Palmolive.

Τα καθαρά κέρδη μειώθηκαν στα 342,9 εκατ. δολάρια έναντι 373,9 εκατ. δολαρίων στο αντίστοιχο περσινό διάστημα. Οι πωλήσεις αυξήθηκαν στα 2,84 δισ. δολάρια έναντι 2,57 δισ. δολ.

Πρόκειται για το τέταρτο συνεχόμενο τρίμηνο μείωσης κερδοφορίας για την εταιρία, η οποία έχει θέσει στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος τα προϊόντα στοματικής υγιεινής και επιτείνει τις διαφημιστικές εκστρατείες για να προστατευθεί από την κορυφαία στον χώρο Procter & Gamble.

Η Colgate-Palmolive τελεί υπό τετραετές πρόγραμμα αναδιοργάνωσης σύμφωνα με το οποίο θα μειωθούν 4.440 θέσεις εργασίας και θα κλείσει το ένα τρίτο των εργοστασίων της εταιρίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v