Credit Agricole: ”Λευκός ιππότης” για την Danone;

Η Danone αρνήθηκε να σχολιάσει δημοσίευμα γαλλικής εφημερίδας, που αναφέρει ότι η εταιρία επιθυμεί να αναλάβει η Credit Agricole σημαντικό μερίδιο μειοψηφίας στον γαλακτοκομικό όμιλο, προκειμένου να υπερασπιστεί την Danone από τις προσπάθειες εξαγοράς της.

Credit Agricole: ”Λευκός ιππότης” για την Danone;
Η Groupe Danone αρνήθηκε να σχολιάσει δημοσίευμα της γαλλικής οικονομικής εφημερίδας La Tribune, που αναφέρει ότι η εταιρία επιθυμεί να αναλάβει η Credit Agricole σημαντικό μερίδιο μειοψηφίας στον γαλακτοκομικό όμιλο, προκειμένου να υπερασπιστεί την Danone από τις προσπάθειες εξαγοράς της.

”Κανένα σχόλιο. Δεν σχολιάζουμε δημοσιεύματα εφημερίδων,” δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου της Danone.

Η La Tribune επικαλείται τραπεζικές πηγές, σύμφωνα με τις οποίες η Credit Agricole δήλωσε στην Danone ότι είναι σε θέση να αγοράσει το μερίδιο 3,66% που διαθέτει στον όμιλο η Eurazeo, να παίξει δηλαδή τον ρόλο του ”λευκού ιππότη” όπως λέγεται στην γλώσσα των διεθνών επιχειρήσεων, εάν η Eurazeo αποφασίσει να προχωρήσει στην αποεπένδυση.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Danone ελπίζει να δημιουργήσει έναν πυρήνα στη μετοχική της βάση που θα εκπροσωπεί μερίδιο 15% με 20%, μετά τις φημολογίες ότι η αμερικανική PepsiCo μελετά προσφορά εξαγοράς της Danone.

Η PepsiCo πάντως δήλωσε πρόσφατα στις εποπτικές αρχές της γαλλικής αγοράς ότι δεν προγραμματίζει εξαγορά στη Γαλλία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v