Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κάμψη κερδών 21% στην Peugeot Citroen

Τα κέρδη της δεύτερης μεγαλύτερης αυτοκινητοβιομηχανίας της Ευρώπης υποχώρησαν 21% εξαιτίας των ακριβών τιμών χάλυβα και πλαστικών, της μείωσης των πωλήσεων στην Ευρώπη και των περικοπών εργασίας στην Αγγλία.

Κάμψη κερδών 21% στην Peugeot Citroen
Τα κέρδη της δεύτερης μεγαλύτερης αυτοκινητοβιομηχανίας της Ευρώπης, της Peugeot Citroen, υποχώρησαν 21% εξαιτίας των ακριβών τιμών χάλυβα και πλαστικών, της μείωσης των πωλήσεων στην Ευρώπη και των περικοπών θέσεων εργασίας στην Αγγλία.

Τα καθαρά κέρδη μειώθηκαν στα 681 εκατ. ευρώ από 858 εκατ. ευρώ ένα χρόνο πριν. Η εταιρία αναμενόταν να ανακοινώσει κέρδη της τάξης των 843 εκατ. ευρώ.

Παράλληλα η Nissan, δεύτερη ισχυρότερη αυτοκινητοβιομηχανία της Ιαπωνίας, ανακοίνωσε πτώση κερδών στα χαμηλότερα επίπεδα πέντε τριμήνων, καθώς η εταιρία υποχρεώθηκε να υποβαθμίσει την αξία περιουσιακών στοιχείων για να ανταποκριθεί στα νέα διεθνή λογιστικά πρότυπα.

Τα καθαρά κέρδη υποχώρησαν 14% στα 105,7 δισ. γεν (945 εκατ. δολ.) στο τρίμηνο έως τον Ιούνιο, έναντι 123,3 δισ. γεν. Χωρίς την χρέωση των 29,7 δισ. γεν, τα κέρδη αυξήθηκαν 4,1% στο ρεκόρ των 128,2 δισ. γεν. Οι πωλήσεις αναρριχήθηκαν σχεδόν 13% στα 2,14 τρισ. γεν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v