Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανάκαμψη για Philly Fed και ”δείκτη των δεικτών”

Ανάκαμψη εμφάνισε τον Ιούλιο ο βιομηχανικός δείκτης Philly Fed, ο οποίος πάντως διαμορφώθηκε οριακά χαμηλότερα των προβλέψεων των αναλυτών. Παράλληλα σε ανοδική τροχιά επέστρεψε ”ο δείκτης των δεικτών” μετά από πέντε συνεχόμενους μήνες υποχώρησης.

Ανάκαμψη για Philly Fed και ”δείκτη των δεικτών”
Ανάκαμψη εμφάνισε τον Ιούλιο ο βιομηχανικός δείκτης Philly Fed, ο οποίος πάντως διαμορφώθηκε οριακά χαμηλότερα των προβλέψεων των αναλυτών.

Συγκεκριμένα, ο δείκτης σημείωσε άνοδο στο 9,6 από το -2,2 όπου είχε βρεθεί τον Ιούνιο, ενώ οι εκτιμήσεις των αναλυτών έκαναν λόγο για διαμόρφωση στο 10.

Ο δείκτης νέων παραγγελιών σημείωσε τον Ιούλιο αύξηση στο 5 από το 2,5 του Ιουνίου, ωστόσο ο δείκτης της ανεργίας υποχώρησε στο 3,4 από το 7,1.

Εν τω μεταξύ, άνοδο μεγαλύτερη της αναμενόμενης εμφάνισε τον Ιούνιο ”ο δείκτης των δεικτών”, μετά από πέντε συνεχόμενους μήνες υποχώρησης.

Ειδικότερα, ο δείκτης που καταγράφει τις μεταβολές στους δείκτες οικονομικής δραστηριότητας στις ΗΠΑ σημείωσε άνοδο κατά 0,9% έναντι υποχώρησης κατά 0,5% το Μάιο και ενώ η εκτίμηση της αγοράς έκανε λόγο για αύξηση κατά 0,5%.

Ο δείκτης διαμορφώθηκε τον Ιούνιο στο 137,7 από το αναθεωρημένο 136,5 του Μαϊου, γεγονός που ενισχύει την άποψη ότι η οικονομία θα μπορέσει να διατηρήσει τους ρυθμούς της οικονομικής δραστηριότητας κατά τους επόμενους μήνες.

Παράλληλα, στα χαμηλότερα επίπεδα των τριών τελευταίων μηνών διαμορφώθηκαν οι αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας την εβδομάδα έως την 16η Ιουλίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v