Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Danone: Κάμψη κερδών εν τω μέσω φημών εξαγοράς

Η Danone, η κορυφαία γαλακτοκομική επιχείρηση της οποίας οι μετοχές έχουν εκτιναχθεί στα ύψη τον τελευταίο μήνα στο πλαίσιο φημών για την εξαγορά της, ανακοίνωσε κάμψη κερδών α’ εξαμήνου της τάξης του 37%.

Danone: Κάμψη κερδών εν τω μέσω φημών εξαγοράς
Η Danone, η κορυφαία γαλακτοκομική επιχείρηση της οποίας οι μετοχές έχουν εκτιναχθεί στα ύψη τον τελευταίο μήνα στο πλαίσιο φημών για την εξαγορά της, ανακοίνωσε κάμψη κερδών α’ εξαμήνου της τάξης του 37% καθώς ο όμιλος υποχρεώθηκε να υποβαθμίσει την αξία της αμερικανικής μονάδας υδροψυκτικής, για δεύτερη φορά σε έξι μήνες.

Τα καθαρά κέρδη μειώθηκαν στα 347 εκατ. ευρώ από 547 εκατ. ευρώ ένα χρόνο πριν. Οι αναλυτές περίμεναν κέρδη της τάξης των 512 εκατ. ευρώ.

Η αξία της μονάδας υδροψυκτικής DS Waters, την οποία η Danone διαθέτει προς πώληση, μειώθηκε κατά 200 εκατ. ευρώ, μετά την υποβάθμιση κατά 600 εκατ. ευρώ πέρσι.

Η μετοχή της Danone έκλεισε χθες στο ρεκόρ των 92,65 ευρώ καθώς φημολογείται ότι η PepsiCo ή κάποιος άλλος κορυφαίος όμιλος από τον κλάδο τροφίμων και ποτών θα καταθέσει προσφορά για την εξαγορά της.

Ο πρόεδρος της Danone, Franck Riboud, δήλωσε πάντως στην εφημερίδα Les Echos ότι δεν έχει προσεγγίσει την εταιρία η PepsiCo.

Με την χθεσινή εκτίναξη 5,8% και την προχθεσινή κατά 10%, η κεφαλαιοποίηση της Danone ανέρχεται πλέον στα 24,4 δισ. ευρώ.

Οι πωλήσεις εξαμήνου αυξήθηκαν στα 6,44 δισ. ευρώ από 6,26 δισ. ευρώ στο αντίστοιχο περσινό διάστημα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v