Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γερμανία: 5 δισ. ευρώ από πώληση Post και Telekom

Η γερμανική κυβέρνηση πούλησε μερίδια συνολικής αξίας 5 δισ. ευρώ της Deutsche Post και της Deutsche Telekom στην KfW Group, προκειμένου να εξασφαλίσει ρευστό για την καλύψει το δημόσιο έλλειμμα.

Γερμανία: 5 δισ. ευρώ από πώληση Post και Telekom
Η γερμανική κυβέρνηση πούλησε μερίδια συνολικής αξίας 5 δισ. ευρώ της Deutsche Post και της Deutsche Telekom στην KfW Group, εξαλείφοντας το κρατικό μερίδιο στην ταχυδρομική υπηρεσία, προκειμένου να εξασφαλίσει ρευστό για την καλύψει το δημόσιο έλλειμμα.

Η KfW, η κρατική αναπτυξιακή τράπεζα της Γερμανίας, εξαγόρασε 7,3% έκαστης επιχείρησης, αυξάνοντας τα μερίδιά της στο 44,7% από 37,4% στην Deutsche Post και στο 22,1% από 14,8% στην Deutsche Telekom.

Η κυβέρνηση μεταφέρει τα μετοχικά μερίδια στην KfW και λαμβάνει ρευστό, ως προκαταρκτικό βήμα για οποιαδήποτε πώληση στην αγορά.

Η αγορά θα περιμένει τα placements KfW, τα οποία θα έχουν καταλυτική επίδραση στην πορεία των τιμών των δύο μετοχών. Μετά και την τελευταία μεταβίβαση, η γερμανική κυβέρνηση δεν κατέχει πλέον μετοχές στην Deutsche Post, ενώ το μερίδιό της στην Deutsche Telekom περιορίζεται στο 15,4%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v