Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέο ρεκόρ για το 6ο βιβλίο του Χάρι Πότερ

Το νέο βιβλίο του Χάρι Πότερ πούλησε 6,9 εκατομμύρια αντίτυπα στις ΗΠΑ κατά το πρώτο 24ωρο κυκλοφορίας του, εξασφαλίζοντας περισσότερες εισπράξεις από τις κινηματογραφικές πρεμιέρες του Σαββατοκύριακου.

Νέο ρεκόρ για το 6ο βιβλίο του Χάρι Πότερ
Το νέο βιβλίο του Χάρι Πότερ πούλησε 6,9 εκατομμύρια αντίτυπα στις ΗΠΑ κατά το πρώτο 24ωρο κυκλοφορίας του, ξεπερνώντας το προηγούμενο ρεκόρ, που ανήκε εξάλλου στο προηγούμενο βιβλίο της σειράς των περιπετειών του νεαρού μάγου.

Το ”Harry Potter and the Half-Blood Prince” πούλησε περισσότερα από 250 χιλιάδες αντίτυπα την ώρα. Η προηγούμενη περιπέτεια, ”Ο Χάρι Πότερ και το Τάγμα του Φοίνικα”, πούλησε πέντε εκατομμύρια αντίτυπα σε 24 χώρες, όταν κυκλοφόρησε το 2003.

Οι πωλήσεις του έκτου βιβλίου του Χάρι Πότερ έχουν αποφέρει έσοδα πλέον των 100 εκατ. δολαρίων, περισσότερα από το σύνολο των εισπράξεων από τις κινηματογραφικές πρεμιέρες του Σαββατοκύριακου, δηλαδή των ταινιών Charlie and the Chocolate Factory και The Wedding Crashers.

”Όταν ένα βιβλίο ξεπερνάει μια ταινία, έχουμε κάθε λόγο να πανηγυρίζουμε, όχι μόνο εμείς στην Scholastic, αλλά και οι βιβλιόφιλοι σε όλο τον κόσμο”, δήλωσε η εκπρόσωπος του εκδοτικού οίκου του μικρού μάγου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v