Βusiness as usual για τον βρετανικό τουρισμό

Οι τουριστικοί παράγοντες της Βρετανίας προωθούν εκστρατεία ”business as usual” προκειμένου να ανασκευάσουν την εντύπωση ότι ορισμένα τουριστικά αξιοθέατα του Λονδίνου παραμένουν κλειστά και η κίνηση στη βρετανική πρωτεύουσα είναι προβληματική εξαιτίας των τρομοκρατικών επιθέσεων.

Βusiness as usual για τον βρετανικό τουρισμό
Οι τουριστικοί παράγοντες της Βρετανίας προωθούν εκστρατεία δημοσίων σχέσεων υπό τον τίτλο ”business as usual” προκειμένου να ανασκευάσουν την εντύπωση που αρχίζει να δημιουργείται στο εξωτερικό ότι ορισμένα τουριστικά αξιοθέατα του Λονδίνου παραμένουν κλειστά και η κίνηση στη βρετανική πρωτεύουσα είναι προβληματική εξαιτίας των τρομοκρατικών επιθέσεων.

Την Τετάρτη πραγματοποιήθηκε σύσκεψη υπό την αιγίδα της υπηρεσίας Visit London και με την παρουσία στελεχών του δημόσιου και ιδιωτικού τουριστικού τομέα της χώρας, όπου κατατέθηκαν αρχικά στοιχεία από ταξιδιωτικούς πράκτορες τα οποία δείχνουν ότι οι ανησυχίες για την ασφάλεια στο Λονδίνο δεν είναι τόσο έντονες όσο φοβόνταν οι τουριστικές αρχές.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν μεταξύ άλλων στελέχη της British Airways, της Euro-star και άλλων επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στις μεταφορές και τον τουρισμό.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Ryanair δήλωσε ότι οι κρατήσεις στη μεγαλύτερη αεροπορική εταιρία φθηνών εισιτηρίων της Ευρώπης μειώθηκαν 10% στις τέσσερις πρώτες ημέρες μετά τις επιθέσεις, αλλά η κίνηση επέστρεψε σε ομαλά επίπεδα την εβδομάδα που ακολούθησε.

Η αμερικανική αγορά, που είναι η πιο σημαντική για τον βρετανικό τουρισμό, εμφανίζεται σχεδόν εντελώς απρόσβλητη, καθώς για παράδειγμα μια τουριστική ένωση που εκπροσωπεί 600 ταξιδιωτικούς πράκτορες δήλωσε ότι δεν υπήρξε καμία ακύρωση στις κρατήσεις της.

Ο επικεφαλής της Visit London, Ken Kelling, τόνισε πάντως ότι θα περάσει καιρός μέχρι να εκδηλωθούν τυχόν μακροπρόθεσμες επιπτώσεις στη λονδρέζικη τουριστική κίνηση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v