Buba:Σταθερό για ένα έτος ακόμη το επιτόκιο ΕΚΤ

Για ένα χρόνο ακόμη θα κρατήσει πιθανότατα η ΕΚΤ τα επιτόκια του ευρώ στο 2%, δήλωσε μέλος της γερμανικής Κεντρικής Τράπεζας, Bundesbank, σε μια ακόμη ”απάντηση” στις επίμονες πολιτικές πιέσεις για χαλάρωση της πιστωτικής πολιτικής.

Buba:Σταθερό για ένα έτος ακόμη το επιτόκιο ΕΚΤ
Για ένα χρόνο ακόμη θα κρατήσει πιθανότατα η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα τα επιτόκια του ευρώ στο 2%, δήλωσε ο Hans Reckers, μέλος της γερμανικής Κεντρικής Τράπεζας, Bundesbank, ”Δεν πιστεύω ότι η ΕΚΤ θα μεταβάλλει τα επιτόκια την Πέμπτη,” δήλωσε ο Reckers σε συνέντευξή του.

”Δεν θα κάνει καμία κίνηση. Θα έλεγα μάλιστα ότι τα επιτόκια θα παραμείνουν αμετάβλητα στο 2% μέχρι το καλοκαίρι του 2006,” δήλωσε.

Η ΕΚΤ, που πραγματοποιεί αύριο Πέμπτη την τακτική συνεδρίαση καθορισμού της πιστωτικής πολιτικής, έχει διατηρήσει το βασικό επιτόκιο δανεισμού στο χαμηλότερο επίπεδο 60 ετών, το 2%, από τον Ιούνιο 2003.

Πολλοί πολιτικοί ζητούν από την ΕΚΤ να μειώσει το κόστος δανεισμού για να τροφοδοτήσει την ανάπτυξη και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο χθες σε μια απρόσμενη κίνηση δεν υπερψήφισε την έκθεση της ΕΚΤ για την νομισματική πολιτική, ζητώντας από την τράπεζα να είναι λιγότερο ”δογματική” και να κοιτάξει και την ανάπτυξη και όχι μόνο την σταθερότητα.

Πολλά μέλη της επιτροπής καθορισμού της πιστωτικής πολιτικής της ΕΚΤ, μεταξύ των οποίων και ο διοικητής Jean Claude Trichet, δηλώνουν ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος βιασύνης στην μεταβολή της πιστωτικής πολιτικής.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v