Οι πέντε πόλεις αναμένουν την απόφαση της ΔΟΕ

Την απόφαση της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής για την πόλη που θα φιλοξενήσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012 αναμένουν το Παρίσι, η Νέα Υόρκη, η Μόσχα, το Λονδίνο και η Μαδρίτη.

Οι πέντε πόλεις αναμένουν την απόφαση της ΔΟΕ
Ολοκληρώθηκαν οι τελικές παρουσιάσεις των πέντε πόλεων που διεκδικούν τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012, με μηνύματα υποστήριξης από προέδρους, πρωθυπουργούς και αστέρες του αθλητισμού.

Το Παρίσι, η Νέα Υόρκη, η Μόσχα, το Λονδίνο και η Μαδρίτη αναμένουν πλέον την απόφαση της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, που προβλέπεται να ανακοινωθεί το μεσημέρι.

Η κορυφαία εταιρία στοιχημάτων της Αγγλίας, η William Hill, δίνει τις περισσότερες πιθανότητες στο Παρίσι, ενώ ακολουθούν το Λονδίνο, η Μαδρίτη και με αρκετή απόσταση η Νέα Υόρκη και η Μόσχα.

Δραστηριότητα παρατηρείται στους κατασκευαστικούς κλάδους στα χρηματιστήρια της Γαλλίας και της Βρετανίας, εν αναμονή της απόφασης της ΔΟΕ.

Οι υποψήφιες πόλεις εκτιμούν ότι η ανάληψη της κορυφαίας διοργάνωσης θα πυροδοτήσει επενδύσεις σε κατασκευές ύψους 15,8 δισ. δολ. για το Λονδίνο και 6,2 δισ. δολ. για το Παρίσι.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v