ABN: Αγορά της κλινικής των ”αστέρων” Priory

Η ABN Amro ανακοίνωσε την εξαγορά της της κλινικής που έχει γίνει από τα διασημότερα κέντρα αποτοξίνωσης αστέρων της ροκ και του μόντελινγκ, από την εταιρία ιδιωτικών κεφαλαίων Doughty Hanson προς 1,29 δισ. ευρώ.

ABN: Αγορά της κλινικής των ”αστέρων” Priory
Η ABN Amro ανακοίνωσε την εξαγορά της Priory Group, της ψυχιατρικής κλινικής που έχει γίνει ένα από τα διασημότερα κέντρα αποτοξίνωσης αστέρων της ροκ και του μόντελινγκ, από την Doughty Hanson, εταιρία ιδιωτικών κεφαλαίων, προς 1,29 δισ. ευρώ.

Η ολλανδική τράπεζα θα αναζητήσει επενδυτές για να αγοράσουν τμήματα της Priory αλλά θα διατηρήσει το μερίδιο πλειοψηφίας στην εταιρία.

Η Doughty Hanson εξαγόρασε την Priory τον Ιούνιο 2002 προς 190 εκατ. στερλίνες από δάνεια και 116 εκατ. στερλίνες από ίδια επενδυτικά κεφάλαια και το ποσό που θα λάβει είναι πενταπλάσιο της αρχικής επένδυσής της.

Η λονδρέζικη εταιρία ιδιωτικών επενδυτικών κεφαλαίων, πριν μια εβδομάδα πούλησε επίσης την γαλλική εταιρία κατασκευής μπαταριών Saft Groupe και μέσα στο μήνα σκοπεύει να διαθέσει μετοχές και στην αρτοποιία Hovis.

Οσο για την Priory, έχει στον έλεγχό της κέντρα όπου έχουν νοσηλευτεί διασημότητες όπως το μοντέλο Kate Moss και ο κιθαρίστας των Rolling Stones, Ron Wood.

Διαθέτει περισσότερες από 1.700 κλίνες και το ποσοστό των κρατήσεων κλινών της έχει εκτιναχθεί 90% στην τελευταία τριετία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v