Ευρώπη: Σε ρεκόρ 4ετίας οι συγχωνεύσεις ασφαλειών

Οι συγχωνεύσεις ασφαλιστικών εταιριών στην Ευρώπη εκτινάχθηκαν στα υψηλότερα επίπεδα 4 ετών κατά το α’ εξάμηνο και ενδέχεται να αυξηθούν περαιτέρω. Η αξία των εξαγορών υπερδιπλασιάστηκε στα 25,4 δισ. δολάρια στο α’ εξάμηνο.

Ευρώπη: Σε ρεκόρ 4ετίας οι συγχωνεύσεις ασφαλειών
Οι συγχωνεύσεις ασφαλιστικών εταιριών στην Ευρώπη εκτινάχθηκαν στα υψηλότερα επίπεδα τεσσάρων ετών κατά το α’ εξάμηνο και ενδέχεται να αυξηθούν περαιτέρω, καθώς κορυφαίες επιχειρήσεις του κλάδου, σαν τη Munich Re και την Old Mutual, αναζητούν εταιρίες προς εξαγορά.

Η αξία των εξαγορών που έχουν ανακοινωθεί και αφορούν Ευρωπαίο αγοραστή ή πωλητή υπερδιπλασιάστηκε στα 25,4 δισ. δολάρια στο α’ εξάμηνο του έτους, το υψηλότερο επίπεδο από το 2001, σύμφωνα με τα στοιχεία του Bloomberg.

Οι εξαγορές αυξάνονται στον ασφαλιστικό κλάδο, που ανακτά τις δυνάμεις του μετά από τριετή βύθιση των μετοχών στα χρηματιστήρια.

Η μονάδα της Munich Re, Ergo, η γαλλική Axa και η βρετανική Old Mutual, μεταξύ άλλων, έχουν δηλώσει ότι αναζητούν επιχειρήσεις για εξαγορά.

Η λονδρέζικη Old Mutual, που πραγματοποιεί τις περισσότερες πωλήσεις στη Νότιο Αφρική, ανακοίνωσε τον Μάιο ότι διεξάγει συνομιλίες για την εξαγορά της σκανδιναβικής Skandia.

Η Ergo επιδιώκει την επέκτασή της στην ανατολική Ευρώπη, ενώ η Axa θέλει να εξαπλωθεί μέσω εξαγορών στην Ιταλία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v