Τ. Μπλερ: Άτυπη σύνοδος κορυφής το φθινόπωρο

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Τόνι Μπλερ ανακοίνωσε σήμερα τη διενέργεια μίας ”άτυπης συνόδου κορυφής” το φθινόπωρο προκειμένου να δοθεί η ευκαιρία στους ευρωπαίους ηγέτες να συζητήσουν για το μέλλον της Ευρώπης.

Τ. Μπλερ: Άτυπη σύνοδος κορυφής το φθινόπωρο
Ο Βρετανός πρωθυπουργός Τόνι Μπλερ ανακοίνωσε σήμερα τη διενέργεια μίας ”άτυπης συνόδου κορυφής” το φθινόπωρο προκειμένου να δοθεί η ευκαιρία στους ευρωπαίους ηγέτες να συζητήσουν για το μέλλον της Ευρώπης, μεταδίδει το ΑΠΕ.

”Συμφωνήσαμε πως θα ήταν σημαντικό για την προεδρία να πραγματοποιηθεί μία άτυπη σύνοδος κορυφής το φθινόπωρο κατά την οποία οι ηγέτες της Ευρώπης θα μπορέσουν να συζητήσουν για τον τρόπο με τον οποίο θα σημειωθεί πρόοδος στην Ευρώπη στο μέλλον”, υπογράμμισε ο Μπλερ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, που έδωσε από κοινού με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Ντουράο Μπαρόζο, με την ευκαιρία της ανάληψης από την Βρετανία της προεδρίας της ΕΕ, για τους επόμενους έξι μήνες.

Από την πλευρά του ο κ. Μπαρόζο εκτίμησε ότι η βρετανική προεδρία θα είναι επιτυχής. ”Έχω κάθε λόγο να πιστεύω ότι η βρετανική προεδρία θα αποτελέσει επιτυχία”, δήλωσε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και παράλληλα απηύθυνε έκκληση στα 25 κράτη-μέλη της ΕΕ ”να αγωνιστούν για να φθάσουν σε έναν συμβιβασμό” για το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

”Είναι δεινοί οι καιροί για το ευρωπαϊκό όραμα και γι`αυτόν ακριβώς τον λόγο φέρει μία τέτοια μεγάλη ευθύνη η βρετανική προεδρία της ΕΕ”, τόνισε ο κ. Μπαρόζο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v