SEC: Δεν αλλάζει πολιτική με την αλλαγή ηγεσίας

Ο Christopher Cox, ο ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής που είναι υποψήφιος για την ηγεσία της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ, δεν προτίθεται να ανακαλέσει τις μεταρρυθμίσεις που προώθησε ο απερχόμενος William Donaldson.

SEC: Δεν αλλάζει πολιτική με την αλλαγή ηγεσίας
Ο Christopher Cox, ο ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής που είναι υποψήφιος για την ηγεσία της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC), δεν θα ανακαλέσει τις μεταρρυθμίσεις που προώθησε ο απερχόμενος επικεφαλής William Donaldson, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταφέρουν οι Financial Times.

Εφόσον εγκρίνει τον διορισμό του η Γερουσία, ο Cox θα επιδιώξει ”συνέχιση” και όχι ”επανάσταση” στη ρυθμιστική αρχή του αμερικανικού χρηματιστηρίου, εκτιμούν οι πηγές της εφημερίδας.

Σε ένα βασικό σημείο όσον αφορά την πολιτική της SEC, ο Christopher Cox δεν σκοπεύει να άρει τις νέες ρυθμίσεις που απαιτούν από τις εταιρίες να καταγράφουν τα stock options ως έξοδα και να τα αφαιρούν από τα κέρδη.

Ο Donaldson, που αποχωρεί από το εποπτικό σώμα αύριο Πέμπτη, θα χρησιμοποιήσει την τελευταία συνεδρίαση που θα πραγματοποιηθεί σήμερα στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς υπό την προεδρία του, για να υπερασπιστεί αυτή την κρίσιμη ρύθμιση, η οποία επιχειρεί να καταστείλει τη διαφθορά στη βιομηχανία των αμοιβαίων κεφαλαίων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v