Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πιθανό ελληνικό ενδιαφέρον για ρουμανική τράπεζα

Το υπουργείο Οικονομικών της Ρουμανίας σχεδιάζει να καταθέσει στην κυβέρνηση την στρατηγική του για την ιδιωτικοποίηση της τράπεζας CEC την επόμενη εβδομάδα. Ενδιαφέρον για την τράπεζα έχουν εκδηλώσει, μεταξύ άλλων, η Εθνική Τράπεζα και η EFG Eurobask..

Πιθανό ελληνικό ενδιαφέρον για  ρουμανική τράπεζα
Το υπουργείο Οικονομικών της Ρουμανίας σχεδιάζει να καταθέσει στην κυβέρνηση την στρατηγική του για την ιδιωτικοποίηση της τράπεζας CEC την επόμενη εβδομάδα, δήλωσε σύμβουλος του υπουργείου Οικονομικών την Τρίτη, μεταδίδει το Reuters.

Μεταξύ των ενδιαφερομένων μερών είναι οι αυστριακές τράπεζες Erste Bank, Raiffeisen International και η Bank Austria Creditanstalt, οι ελληνικές Εθνική και EFG Eurobank Ergasias και η γαλλοβελγική τράπεζα Dexia.

Ένα μειοψηφικό ποσοστό της ρουμανικής τράπεζας θα διατεθεί στους εργαζομένους της, ένα άλλο ποσοστό θα εισαχθεί στο Χρηματιστήριο, ενώ ποσοστό 9,9% πιθανόν να διατεθεί σε ειδικό ταμείο για την αποζημίωση αυτών, των οποίων η περιουσία δημεύθηκε από την κομμουνιστική κυβέρνηση την περίοδο 1945-1989, υπογράμμισε η κ. Ionescu.

Η κυβέρνηση έχει ανακοινώσει ότι σχεδιάζει να ξεκινήσει την διαδικασία ιδιωτικοποίησης της CEC, που κατέχει μερίδιο 6% περίπου στην ρουμανική αγορά, τον τρέχοντα μήνα ή τον Ιούλιο στο πλαίσιο των διαρθρωτικών αλλαγών, για τις οποίες έχει δεσμευθεί στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v