”Τρόικα” προς Μπους: ”Η Ευρώπη δεν γονάτισε”

Με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζ. Μπους συναντήθηκε χθες η ευρωπααϊκή τρόικα (Γιούνγκερ, Μπαρόζο, Σολάνα), προκειμένου να τον διαβεβαιώσει για τις προθέσεις της Ε.Ε. να συνεχίσει να παίζει ενεργό ρόλο στην παγκόσμια πολιτική σκηνή, ακόμα και μετά την εμπλοκή με το Ευρωσύνταγμα.

”Τρόικα” προς Μπους: ”Η Ευρώπη δεν γονάτισε”
Για την πρόθεση της Ευρωπαϊκής Ένωσης να συνεχίσει να διαδραματίζει παγκόσμιο ρόλο διαβεβαίωσαν χθες τον αμερικανό Πρόεδρο, Τζωρτζ Μπους οι ηγέτες της ενωμένης Ευρώπης, Ζ. Κ. Γιούνγκερ, ως προεδρεύων του Συμβουλίου, Μ. Μπαρόζο, ως πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και ο Ξ. Σολάνα ως επικεφαλής της Εξωτερικής Πολιτικής.

Σε συνάντηση διάρκειας τριών ωρών που είχαν οι ευρωπαίοι ηγέτες με τον Τζ. Μπους, επιχείρησαν να τεκμηριώσουν ότι η πρόσφατη αναστάτωση που προκλήθηε με το όχι των Γάλλων και το συνεπόμενο ”πάγωμα” του Ευρωσυντάγματος δεν αποδυναμώνει τη θέση της Ε.Ε. σε φλέγοντα παγκόσμια ζητήματα όπως το Ιράκ. Το Ιράν και η ευρύτερη Μ. Ανατολή.

”Ξεκαθαρίσαμε ότι η Ευρώπη δεν είναι στα γόνατα” είπε μετά τη συνάντηση ο Ζ.Κ. Γιούνγκερ. Εξάλλου, από τη μεριά του ο Τζ. Μπους είπε: ”θέλουμε την Ευρώπη ισχυρή ώστε να δουλέψουμε μαζί της για την επίτευξη σημαντικών στόχων”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v