PetroChina: Εκστρατεία εξαγορών στον εξωτερικό

Η μεγαλύτερη βιομηχανία πετρελαίου της Κίνας θα αγοράσει μερίδιο στις πηγές της μητρικής της εταιρίας σε εννέα χώρες μεταξύ των οποίων Αλγερία και Καζακστάν για να αρχίσει ”πιο επιθετική” εκστρατεία εξαγορών στο εξωτερικό.

PetroChina: Εκστρατεία εξαγορών στον εξωτερικό
Η μεγαλύτερη βιομηχανία πετρελαίου της Κίνας δέχτηκε να καταβάλει 20,7 δισ. γουάν ή 2,5 δισ. δολάρια για να αγοράσει μερίδιο στις πηγές της μητρικής της εταιρίας σε εννέα χώρες μεταξύ των οποίων Αλγερία και Καζακστάν για να αρχίσει ”πιο επιθετική” εκστρατεία εξαγορών στο εξωτερικό.

Η PetroChina, δεύτερη μεγαλύτερη στην Ασία βάση κεφαλαιοποίησης, θα πληρώσει στην μητρική της κρατική China National Petroleum Corp. ρευστό για μερίδιο 50% σε κοινοπραξία που διαχειρίζεται εγκαταστάσεις πετρελαίου και φυσικού αερίου.

Τα σχέδια ανεύρεσης αποθεμάτων στο εξωτερικό, τοποθετούν την PetroChina σε ανταγωνιστική θέση με τους μεγάλους πετρελαιοπαραγωγούς του πλανήτη, όπως η Exxon Mobil και η BP.

Η Κίνα αναζητεί προσφορά στο εξωτερικό γιατί οι εγχώριες πηγές δεν μπορούν να ανταποκριθούν στην ζήτηση της οικονομίας που αναπτύσσεται ταχύτατα, με αποτέλεσμα η χώρα να έκανε εισαγωγές καυσίμων αξίας 33,9 δισ. δολάρια πέρσι.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v