Η ABN Amro εξαπλώνεται σε Βέλγιο, Γερμανία

Την επέκταση της επιχείρησης private banking μέσω εξαγορών στην Ευρώπη και δη στη Γερμανία και το Βέλγιο, καθώς και μέσω προσλήψεων 150 τραπεζιτών στην Ασία, προγραμματίζει η ABN Amro.

Η ABN Amro εξαπλώνεται σε Βέλγιο, Γερμανία
Την επέκταση της επιχείρησης private banking μέσω εξαγορών στην Ευρώπη και πρόσληψη 150 τραπεζιτών στην Ασία, προγραμματίζει η μεγαλύτερη ολλανδική τράπεζα, η ABN Amro.

”Η Γερμανία και το Βέλγιο βρίσκονται στις κορυφαίες θέσεις των προτεραιοτήτων μου,” δήλωσε σε συνέντευξή του ο Jos ter Avest, επικεφαλής της μονάδας ιδιωτών πελατών της τράπεζας. ”Θα δώσουμε ώθηση στην ανάπτυξη μέσω εξαγορών,” πρόσθεσε.

Η μονάδα διαχείρισης περιουσίας της ABN Amro, που ελέγχει κεφάλαια ιδιωτών πελατών ύψους τουλάχιστον 1 εκατ. ευρώ, διέθετε 115 δισ. ευρώ σε υπό διαχείριση κεφάλαια στα τέλη του περασμένου έτους. Ο Ter Avest, που εξαγόρασε τον Μάρτιο την Bank Corluy που εδρεύει στην Αμβέρσα, έχει δηλώσει ότι θα προχωρήσει σε επιπλέον εξαγορές.

Οι περιουσίες των δισεκατομμυριούχων του πλανήτη αναμένεται να αυξηθούν περαιτέρω, σύμφωνα με την έκθεση Παγκόσμιος Πλούτος 2004 που εκπόνησαν η Capgemini με την Merrill Lynch. Στην έρευνα προβλέπεται ότι τα παγκόσμια περιουσιακά στοιχεία θα ξεπεράσουν τα 40,7 τρισ. δολάρια στα τέλη του 2008 από 28,8 τρισ. δολάρια στα τέλη του 2003.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v