Στο ναδίρ η εμπιστοσύνη Γάλλων καταναλωτών

Η καταναλωτική εμπιστοσύνη βυθίστηκε τον Μάιο στη Γαλλία στα χαμηλότερα ιστορικά επίπεδα, ενώ το ποσοστό της ανεργίας παρέμεινε στο 10,2%. Σταθερά στο 11,8% η ανεργία στη Γερμανία.

Στο ναδίρ η εμπιστοσύνη Γάλλων καταναλωτών
Η καταναλωτική εμπιστοσύνη βυθίστηκε τον Μάιο στη Γαλλία στα χαμηλότερα ιστορικά επίπεδα, ενώ το ποσοστό των ανέργων παρέμεινε πάνω από το φράγμα του 10% επί του ενεργού πληθυσμού.

Ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης που καταρτίζει η στατιστική υπηρεσία Insee βυθίστηκε στο -29, το χαμηλότερο επίπεδο από τον Νοέμβριο 2003 οπότε άρχισε να διενεργείται η έρευνα, έναντι -24 τον Απρίλιο. Το ποσοστό της ανεργίας διατηρήθηκε στο 10,2%.

Η αγωνία των Γάλλων για την ασφάλεια στην εργασία και η αποτυχία της κυβέρνησης να βελτιώσει την απασχόληση θεωρούνται από τους βασικούς λόγους της ”ήττας” του Ευρωσυντάγματος στο γαλλικό δημοψήφισμα της Κυριακής.

Όσον αφορά στα υπόλοιπα μακρο-οικονομικά στοιχεία από την ευρωζώνη, να σημειωθεί ότι η ανεργία διατηρήθηκε σταθερή και στη Γερμανία τον Μάιο, στα υψηλότερα επίπεδα από τις παραμονές του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Το ποσοστό των ανέργων στην ισχυρότερη οικονομία της ευρωζώνης παρέμεινε στο 11,8%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v