Ενδιαφέρον 4 κολοσσών για την Commerzbank;

Κατά 3,8% εκτινάσσεται η μετοχή της Commerzbank, καθώς η Deutsche Bank, η Royal Bank of Scotland, η BNP Paribas και η Societe Generale μελετούν προσφορές για την τρίτη μεγαλύτερη τράπεζα της Γερμανίας, σύμφωνα με δημοσίευμα της WSJ.

Ενδιαφέρον 4 κολοσσών για την Commerzbank;
Κατά 3,8% εκτινάσσεται η μετοχή της Commerzbank, καθώς, σύμφωνα με δημοσίευμα της WSJ, η Deutsche Bank, η Royal Bank of Scotland, η BNP Paribas και η Societe Generale περιλαμβάνονται στις ευρωπαϊκές τράπεζες που μελετούν προσφορές για την τρίτη μεγαλύτερη τράπεζα της Γερμανίας.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, που παραθέτει ανώνυμες πηγές, η προσφορά των 16 δισ. ευρώ της Unicredito για την εξαγορά της γερμανικής HVB Group, προκειμένου να επεκταθεί στη Μαύρη Θάλασσα, έχει αναθερμάνει το ενδιαφέρον αγοραστών από την υπόλοιπη Ευρώπη για τη γερμανική Commerzbank.

Η γερμανική Deutsche Bank, η Royal Bank of Scotland Group και οι γαλλικές τράπεζες BNP Paribas και Société Générale περιλαμβάνονται στους οίκους που μελετούν το ενδεχόμενο κατάθεσης προσφοράς.

Η ίδια Commerzbank δε διεξάγει συνομιλίες με κανέναν από τους πιθανούς διεκδικητές και καμία από τις παραπάνω προσφορές δεν είναι βέβαιη, τονίζουν οι πηγές της εφημερίδας Wall Street Journal.

Αξιολογώντας τις φήμες, αναλυτές αναφέρουν ότι οι πολιτισμικές διαφορές μεταξύ των γερμανικών και των γαλλικών τραπεζών αναμένεται να αποτελέσουν σημαντικό εμπόδιο σε οποιαδήποτε συμφωνία, ενώ μετά το γαλλικό δημοψήφισμα και την προκήρυξη πρόωρων εκλογών στη Γερμανία, το ζήτημα περιπλέκεται και σε πολιτικό επίπεδο.

Το ενδιαφέρον πάντως για γερμανικές εξαγορές καταδεικνύει ότι οι ευρωπαϊκοί κύκλοι θεωρούν πως η γερμανική τραπεζική αγορά, καταπονημένη από τα επισφαλή δάνεια και την υποτονική οικονομική ανάπτυξη, αρχίζει να ”πιάνει πάτο”. Εκτιμούν λοιπόν ότι εάν λάβουν καλές θέσεις τώρα, θα αξιοποιήσουν τη μετέπειτα ανάκαμψη.

Ακόμη εξάλλου κι αν δεν υπάρξει θεαματική διαφοροποίηση στην ίδια τη γερμανική αγορά, οι γερμανικές τράπεζες ευνοούνται ούτως ή άλλως από τις σχέσεις με την ταχέως αναπτυσσόμενη Ανατολική Ευρώπη.

Οι εκπρόσωποι όλων των εμπλεκόμενων στο δημοσίευμα τραπεζικών οίκων αρνήθηκαν να σχολιάσουν τη φήμη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v