ΕΚΤ: Πιθανή νέα υποβάθμιση ανάπτυξης 2005 στο 1,4%

Η ΕΚΤ ενδέχεται να χαμηλώσει κι άλλο τον πήχη των προβλέψεων ανάπτυξης της ευρωζώνης και να κρατήσει αμετάβλητα τα επιτόκια του ευρώ, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις εν όψη της τακτικής συνεδρίασης στις 2 Ιουνίου.

ΕΚΤ: Πιθανή νέα υποβάθμιση ανάπτυξης 2005 στο 1,4%
Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ενδέχεται να χαμηλώσει τον πήχη των προβλέψεων ανάπτυξης 2005 της ευρωζώνης για μια ακόμη φορά και να κρατήσει αμετάβλητα τα επιτόκια του ευρώ, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις εν όψη της τακτικής συνεδρίασης του ιδρύματος στις 2 Ιουνίου στην Φρανκφούρτη.

Οι αναλυτές εκτιμούν, βάση έρευνας του πρακτορείου Bloomberg, ότι η ΕΚΤ θα υποβαθμίσει τις προβλέψεις ανάπτυξης στο 1,4% από 1,6% στην προηγούμενη πρόβλεψη.

Περιμένουν επίσης ότι η Κεντρική Τράπεζα θα κρατήσει το βασικό επιτόκιο διατραπεζικού δανεισμού στο 2%, συντηρώντας την σταθερή πιστωτική πολιτική των δύο τελευταίων χρόνων.

Τα τελευταία οικονομικά στοιχεία είναι, κατά τους αναλυτές, υποτονικά, αλλά όχι αρκετά υποτονικά ώστε να πυροδοτήσουν μείωση των επιτοκίων. Απλώς, δηλώνουν οι οικονομολόγοι, θα αναβάλουν εκ νέου μια αύξηση των επιτοκίων.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θεωρείται επίσης πιθανό να αναθεωρήσει πτωτικά τις εκτιμήσεις για την ανάπτυξη β’ τριμήνου στο 0,1% από 0,4%, όταν δημοσιεύσει την έκθεση με τις προβλέψεις της, την 1η Ιουνίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v