Sawiris:Προς νέες εξαγορές σε Ευρώπη μετά την Wind

Ο Αιγύπτιος μεγιστάνας Naguib Sawiris δήλωσε ότι πλησιάζει σε συμφωνία εξαγοράς της ιταλικής εταιρίας τηλεφωνίας και Ιντερνέτ Wind και θα επιδιώξει την εξαγορά κι άλλης ευρωπαϊκής εταιρίας στη συνέχεια.

Sawiris:Προς νέες εξαγορές σε Ευρώπη μετά την Wind
Ο Αιγύπτιος μεγιστάνας Naguib Sawiris δήλωσε ότι πλησιάζει σε συμφωνία εξαγοράς της ιταλικής εταιρίας τηλεφωνίας και Ιντερνέτ Wind και ότι αναζητεί να αγοράσει κι άλλη ευρωπαϊκή εταιρία.

Ο 50χρονος πρόεδρος του παροχέα υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας Orascom Telecom δήλωσε ότι θα ανταπεξέλθει στην καταληκτική ημερομηνία της 31ης Μαΐου για την επίτευξη συμφωνίας εξαγοράς της επιχείρησης, που αποτιμάται τα 12,2 δισεκ. ευρώ, από την μητρική της Enel. Ο Sawiris δεν έδωσε λεπτομέρειες για το περιεχόμενο των συνομιλιών με την ιταλική κοινωφελή επιχείρηση.

Μετά την εξαγορά, ο Sawiris δηλώνει ότι θα εξασφαλίσει μερίδια αγοράς από τους ανταγωνιστές της όπως η Vodafone Group και θα μειώσει τις δαπάνες. Θα επιδιώξει επίσης μείωση τιμών από τους προμηθευτές, όπως η Siemens και η Ericsson.

Ο Sawiris, που κάνει την προσφορά μαζί με τον προσωπικό του φίλο, αμερικανό δισεκατομμυριούχο Wilbur Ross, ως ιδιώτης και όχι μέσω Orascom, δήλωσε ότι η επόμενη εξαγορά θα πραγματοποιηθεί 18 μήνες με δύο χρόνια μετά την εξαγορά της Wind.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v