Vodafone Group: Προς αυξημένες επαναγορές τίτλων

Ο κολοσσός της κινητής τηλεφωνίας Vodafone Group αναμένεται να ανακοινώσει νέα διεύρυνση στο πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών, όταν ανακοινώσει την Τρίτη τα ετήσια αποτελέσματα χρήσης, εκτιμούν οι αναλυτές σύμφωνα με το πρακτορείο AFX News.

Vodafone Group: Προς αυξημένες επαναγορές τίτλων
Ο κολοσσός της κινητής τηλεφωνίας Vodafone Group αναμένεται να ανακοινώσει νέα διεύρυνση στο πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών, όταν ανακοινώσει, την ερχόμενη Τρίτη, τα ετήσια αποτελέσματα χρήσης, εκτιμούν οι αναλυτές σύμφωνα με το πρακτορείο AFX News.

Εχοντας αγοράσει ίδιες μετοχές αξίας 4 δισ. στερλινών πέρσι, οι αγορές αναμένεται να απογοητευτούν εάν ο παροχέας υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας δεν διαθέσει το ίδιο τουλάχιστον ποσόν για επαναγορές στο τρέχον οικονομικό έτος, το οποίο ολοκληρώνεται τον ερχόμενο Μάρτιο.

Σύμφωνα με την Deutsche Bank, η Vodafone, θα διαθέσει έως και 5 δισ. στερλίνες για επαναφορές φέτος, εφόσον υλοποιηθεί η προβλεπόμενη ταμειακή ρευστότητα των 7,5 δισ. στερλινών κατά το εν λόγω διάστημα.

Η επιστροφή ρευστού στους μετόχους έχει καταστεί προτεραιότητα της Vodafone, καθώς ο όμιλος στρέφει την προσοχή από την πολιτική της ταχείας ανάπτυξης μέσω εξαγορών στην πολιτική εδραίωσης της θέσης της ως ο μεγαλύτερος φορέας κινητής τηλεφωνίας στον κόσμο.

Η Vodafone διπλασίασε το ενδιάμεσο μέρισμα στις 1,91 πένες τον Νοέμβριο και οι αναλυτές περιμένουν ότι το τελικό μέρισμα θα είναι διπλάσιο από το περσινό των 1,078 πενών. Οσο για τα αποτελέσματα χρήσης που θα ανακοινωθούν την Τρίτη, αναμένεται να μην περιέχουν εκπλήξεις.

Τα δυναμικά αποτελέσματα των ευρωπαϊκών θυγατρικών του ομίλου προβλέπεται να ικανοποιήσουν τους επενδυτές, ενώ αντιθέτως τα αποτελέσματα της μονάδας στην Ιαπωνία, μάλλον θα απογοητεύσουν, καθώς ο όμιλος έχει ”μείνει πίσω” από την NTT DoCoMo και την KDDI Corp. εξαιτίας προβλημάτων στην εισαγωγή υπηρεσιών 3ης γενιάς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v