Zara: Τα κινεζικά ρούχα επιφέρουν αλλαγή ηγεσίας

Η Inditex, ιδιοκτήτρια των αλυσίδων ρούχων Zara, διόρισε τον Pablo Isla της Altadis διευθύνοντα σύμβουλο, καθώς τα κινέζικα ρούχα επιτείνουν τις ανταγωνιστικές πιέσεις στις δυτικές αγορές λιανικής.

Zara: Τα κινεζικά ρούχα επιφέρουν αλλαγή ηγεσίας
Η Inditex, ιδιοκτήτρια των αλυσίδων ρούχων Zara, διόρισε τον έναν από τους προέδρους της ισπανικής καπνοβιομηχανίας Altadis, τον Pablo Isla, διευθύνοντα σύμβουλο του ομίλου, αντικαθιστώντας τον Jose Maria Castellano.

Ο 41χρονος Isla έχει εργαστεί μεταξύ άλλων στο υπουργείο Οικονομικών της Ισπανίας και στην τράπεζα Banco Popular Espanol. Ο Castellano θα παραμείνει αντιπρόεδρος της εταιρίας.

Ο Isla αναλαμβάνει να φέρει σε πέρας τον στόχο διπλασιασμού του μεγέθους της εταιρίας σε πέντε χρόνια, σε μια φάση έντονου ανταγωνισμού από εταιρίες όπως η Hennes & Mauritz, που αυξάνουν διαρκώς τις αγορές φθηνών ρούχων από την Κίνα, μετά τη λήξη των ποσοστώσεων εξαγωγών της ασιατικής χώρας.

Ο Castellano έχει δηλώσει ότι η Inditex δεν σκοπεύει να αυξήσει αισθητά τις αγορές της από την Ασία, γιατί δεν μπορεί να περιμένει μήνες για να φθάσουν τα ενδύματα μέσω θαλάσσιων μεταφορών.

Ο Isla ήταν εκ των προέδρων της Altadis από τον Ιούλιο 2000. Τη θέση του στην Altadis, που διαθέτει τα τσιγάρα Gauloises, αναλαμβάνει ο Antonio Vasquez.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v