Γαλλία: Απεργίες λόγω... αναστολής της Πεντηκοστής

Εκατομμύρια Γάλλοι εργαζόμενοι αρνούνται να προσέλθουν στην εργασία τους, διαμαρτυρόμενοι για την κατάργηση της αργίας της Πεντηκοστής, την οποία αποφάσισε η κυβέρνηση για να στηρίξει εισοδηματικά τους ηλικιωμένους.

Γαλλία: Απεργίες λόγω... αναστολής της Πεντηκοστής
Εκατομμύρια Γάλλοι εργαζόμενοι αρνούνται να προσέλθουν στην εργασία τους, διαμαρτυρόμενοι για την κατάργηση της αργίας της Πεντηκοστής.

Η κυβέρνηση της χώρας αποφάσισε να ακυρώσει την αργία, την οποία παραδοσιακά η Γαλλία γιόρταζε με τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες, και να διαθέσει τα έσοδα από την επιπλέον εργάσιμη ημέρα σε ένα ειδικό ταμείο υποστήριξης των ηλικιωμένων.

Η ιδέα να αντικατασταθεί η αργία με μια ημέρα οικονομικής συμπαράστασης προς τους γηραιούς και τους αδύναμους ακολούθησε τον θάνατο 15.000 ανθρώπων, κυρίως ηλικιωμένων, στον καύσωνα που έπληξε τη χώρα προ διετίας.

Οι εργαζόμενοι όμως διαμαρτυρήθηκαν και τα συνδικάτα έχουν εξαγγείλει απεργίες σε όλη τη χώρα, την ώρα μάλιστα που αρχίζουν οι εκστρατείες των πολιτικών κομμάτων στο δημοψήφισμα για το Ευρωπαϊκό Σύνταγμα.

Τα συνδικάτα προβλέπεται να εκφράσουν διαμαρτυρίες και για το Ευρωσύνταγμα, το οποίο θεωρούν ότι θίγει το γαλλικό κοινωνικό σύστημα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v