Επίσημη απολογία Koizumi για πολεμικές ακρότητες

Σε μια προσπάθεια εκτόνωσης της κρίσης στις σινο-ιαπωνικές διπλωματικές σχέσεις, ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Junichiro Koizumi απολογήθηκε επισήμως για τις ακρότητες κατά των γειτονικών ασιατικών κρατών στον β’ παγκόσμιο πόλεμο.

Επίσημη απολογία Koizumi για πολεμικές ακρότητες
Σε μια προσπάθεια εκτόνωσης της κρίσης στις σινο-ιαπωνικές διπλωματικές σχέσεις, ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Junichiro Koizumi απολογήθηκε επισήμως για τις ακρότητες της χώρας κατά των γειτονικών ασιατικών κρατών προ και κατά τη διάρκεια του β’ παγκοσμίου πολέμου.

”Η Ιαπωνία, κατά την διάρκεια της αποικιοκρατικής κυριαρχίας της, προκάλεσε φοβερές ζημιές και πόνο σε ανθρώπους αρκετών εθνών και ειδικά ασιατικών εθνών,” δήλωσε ο Koizumi.

Ο Ιάπωνας πρωθυπουργός και ο πρόεδρος της Κίνας Hu Jintao, έχουν προγραμματίσει να συναντηθούν στο πλαίσιο της συνάντησης κορυφής Ασίας – Αφρικής στη Τζακάρτα, με στόχο να προωθήσουν την βελτίωση των σχέσεων μεταξύ των δύο μεγαλύτερων οικονομιών της Ασίας.

Τα σχόλια του Koizumi θεωρούνται θετικά για όλη την περιφέρεια και μειώνουν τον κίνδυνο να εμφανιστούν ρήγματα στο εμπόριο και τις επενδύσεις στην Ασία εξαιτίας των τεταμένων σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v