Κίνα: Στο 9,5% η ανάπτυξη του ΑΕΠ α’ τριμήνου

Περισσότερο απ’όσο αναμενόταν αναπτύχθηκε η κινεζική οικονομία στο α’ τρίμηνο, καθώς εκτινάχθηκαν οι εξαγωγές και οι επενδύσεις. Το ΑΕΠ αναπτύχθηκε με ρυθμό 9,5% φτάνοντας στα 3,14 τρισ. γουάν.

Κίνα: Στο 9,5% η ανάπτυξη του ΑΕΠ α’ τριμήνου
Περισσότερο απ’όσο αναμενόταν αναπτύχθηκε η κινεζική οικονομία στο α’ τρίμηνο, καθώς εκτινάχθηκαν οι εξαγωγές και οι επενδύσεις.

Το ΑΕΠ αναπτύχθηκε με ρυθμό 9,5% έναντι του προηγούμενου έτους φτάνοντας στα 3,14 τρισ. γουάν (379 δισ. δολ.), όσο είχε αναπτυχθεί και στο δ’ τρίμηνο, σύμφωνα με την ανακοίνωση της στατιστικής υπηρεσίας στο Πεκίνο.

Οι αναλυτές περίμεναν ανάπτυξη της τάξης του 9%. Οι επενδύσεις σε τοποθετήσεις σταθερού εισοδήματος αυξήθηκαν 23% φτάνοντας στα 1.1 τρισ. γουάν, μέγεθος που το Πεκίνο θεωρεί ”πολύ μεγάλο” και προκαλεί ελλείψεις άνθρακα, πετρελαίου, ηλεκτρικού ρεύματος και μεταφορών.

Εκπρόσωπος της υπηρεσίας τόνισε ότι θα επιβληθούν επιπλέον προμήθειες για να αποτραπούν κερδοσκοπίες στις αγορές ακινήτων.

Οι αναλυτές εκτιμούν ότι οι αρχές ενδέχεται να αυξήσουν τα επιτόκια ή να επιβάλουν αυστηρότερες απαιτήσεις στο δανεισμό για να αποτρέψουν περαιτέρω επιτάχυνση της κινεζικής οικονομίας, που ήδη κατέλαβε το ένα δέκατο της διεθνούς ανάπτυξης πέρσι.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v