Στο 0,5% το ΑΕΠ α’ τριμήνου της ευρωζώνης

Η Κομισιόν ανακοίνωσε την αρχική εκτίμηση για το ΑΕΠ της ευρωζώνης, σύμφωνα με την οποία η ανάπτυξη της παραγωγής των ”12” αυξήθηκε κατά 0,5% στο α’ τρίμηνο και θα συνεχίσει να τρέχει με τους ίδιους αναιμικούς ρυθμούς στα επόμενα τρίμηνα.

Στο 0,5% το ΑΕΠ α’ τριμήνου της ευρωζώνης
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε την αρχική εκτίμηση για το ΑΕΠ της ευρωζώνης, σύμφωνα με την οποία η ανάπτυξη της παραγωγής των ”12” αναπτύχθηκε κατά 0,5% στο α’ τρίμηνο και θα συνεχίσει να τρέχει με τους ίδιους αναιμικούς ρυθμούς στα επόμενα τρίμηνα.

Στο τριμηνιαίο δελτίο για την ανάπτυξη στην ευρωζώνη, η Κομισιόν αναφέρει ότι η αύξηση της βιομηχανικής παραγωγής 0,5% που παρατηρήθηκε τον Ιανουάριο σε σχέση με τον Δεκέμβριο αποτελεί μια θετική ένδειξη, αλλά οι έρευνες για την επιχειρηματική ψυχολογία τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο δεν είναι ιδιαίτερα ευνοϊκές.

”Η οικονομία της ευρωζώνης εκτιμάται ότι αναπτύχθηκε 0,5% στο α’ τρίμηνο 2005 έναντι του τελευταίου τριμήνου 2004 και αναμένεται να παραμείνει σε αυτά τα επίπεδα στις επόμενες περιόδους,” αναφέρει το δελτίο της Κομισιόν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v