Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Bernanke:"Καμπανάκι" για αγορές ομολόγων

Η Federal Reserve θα μπορούσε να αρχίσει να επιβραδύνει τον ρυθμό εξαγορών ομολόγων «μέσα στις επόμενες συνεδριάσεις» δήλωσε ο Β. Bernanke. Οι προϋποθέσεις. Το θέμα της ανάπτυξης.

Bernanke:Καμπανάκι για αγορές ομολόγων
Μια πρώιμη κίνηση επιβολής αυστηρότερης πιστωτικής πολιτικής θα πνίξει την ανάπτυξη, προειδοποίησε ο διοικητής της Federal Reserve, Ben Bernanke, με μια δήλωση που κατά τους αναλυτές σβήνει οποιονδήποτε φόβο υπήρχε στην αγορά ότι η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ θα αποκλιμακώσει σύντομα τις αγορές ομολόγων.

«Τυχόν πρώιμη σύσφιγξη της νομισματικής πολιτικής θα οδηγούσε σε παροδική άνοδο των επιτοκίων, αλλά επίσης θα επέφερε σημαντικό κίνδυνο επιβράδυνσης ή λήξης της οικονομικής ανάκαμψης, προκαλώντας πρόσθετη πτώση πληθωρισμού», σημείωσε ο Β. Bernanke.

Το αμερικανικό χρηματιστήριο επέτεινε τις ανοδικές τάσεις, μετά την κυκλοφορία της ομιλίας του διοικητή της αμερικανικής Fed και οι δείκτες S&P και Dow στη Wall Street κινούνται σε νέα επίπεδα ρεκόρ.

Ο κεντρικός τραπεζίτης πρόσθεσε πάντως (περιορίζοντας τα χρηματιστηριακά κέρδη) ότι η Federal Reserve θα μπορούσε να αρχίσει να επιβραδύνει τον ρυθμό εξαγοράς ομολόγων «μέσα στις επόμενες συνεδριάσεις», αλλά αυτό θα γίνει μόνο όταν δείξει σταθερή βελτίωση η απασχόληση στην αμερικανική οικονομία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v