Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΔΝΤ: Ζητούμενο στην Βρετανία η ανάπτυξη

Το ΔΝΤ καλεί τη Βρετανία να προχωρήσει σε "πληθώρα μέτρων" για την ώθηση της ανάπτυξης. Ζητά "καθαρή στρατηγική" για την έξοδο του κράτους από την RBS και τη Lloyds.

ΔΝΤ: Ζητούμενο στην Βρετανία η ανάπτυξη
Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο καλεί τη Βρετανία να πράξει περισσότερα για την ώθηση της ανάπτυξης. Στην έκθεσή του για τη Γηραιά Αλβιόνα, εκφράζει αντιρρήσεις για το νέο πρόγραμμα της κυβέρνησης που στοχεύει στην ανάκαμψη της αγοράς κατοικιών, υποστηρίζοντας ότι θα οδηγήσει απλώς σε ώθηση των τιμών. Αντιθέτως, ζητά «σαφή στρατηγική» για τη Royal Bank of Scotland και τη Lloyds Banking Group, που εξακολουθούν να βρίσκονται υπό κρατικό έλεγχο.

Επίσης, το ΔΝΤ καλωσορίζει τις προσπάθειες για τη μείωση του ελλείμματος της Βρετανίας και σημειώνει ενθαρρυντικές ενδείξεις στην πορεία της οικονομίας. «Όμως, η Βρετανία απέχει ακόμη πολύ από μία ισχυρή και βιώσιμη ανάπτυξη. Τα κατά κεφαλήν έσοδα είναι χαμηλότερα 6% από τα προ κρίσης επίπεδα, με αποτέλεσμα να πρόκειται για την πιο αδύναμη ανάκαμψη στην Ιστορία», αναφέρει το ΔΝΤ.

Σημειώνει μάλιστα ότι «η δημοσιονομική σύσφιγξη θα αποτελέσει βαρίδι στην ανάκαμψη» και ζήτησε την επιβολή αρκετών μέτρων για την επιτάχυνση του ρυθμού ανάπτυξης. «Δεδομένης της χλιαρής ανάκαμψης, η πολιτική θα πρέπει να κεφαλαιοποιήσει τα ελάχιστα μηνύματα ανάκαμψης για να ενισχύσει την ανάπτυξη, ειδικότερα επιδιώκοντας μέτρα που απευθύνονται στους περιορισμούς που καταγράφονται στην πλευρά της προσφοράς», συμπληρώνει.


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v