Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αισιόδοξη η Bundesbank για τη γερμανική οικονομία

Ανάκαμψη από το τρέχον τρίμηνο βλέπει η Ομοσπονδιακή Τράπεζα της Γερμανίας. Στηρίζει την αισιοδοξία της στις θετικές προβλέψεις για εξαγωγές και βιομηχανικές παραγγελίες. Καμπανάκι για Γαλλία.

Αισιόδοξη η Bundesbank για τη γερμανική οικονομία
Αισιόδοξη για την πορεία της γερμανικής οικονομίας δηλώνει η Bundesbank προβλέποντας ισχυρή ανάκαμψη και ενίσχυση της ζήτησης για γερμανικές εξαγωγές.

Συγκεκριμένα, η Ομοσπονδιακή Τράπεζα της Γερμανίας προβλέπει ότι η μεγαλύτερη οικονομία της ευρωζώνης θα ξεπεράσει άμεσα την ύφεση (κατέγραψε αρνητικό ρυθμό ανάπτυξης το πρώτο τρίμηνο) από το δεύτερο τρίμηνο του έτους. «Η αξιοσημείωτη ενίσχυση των βιομηχανικών παραγγελιών μετά το αδύναμο ξεκίνημα τουέτους δίνει ελπίδα ότι με τις εξαγωγές και τις επενδύσεις σε εξοπλισμό, οι παράγοντες της ζήτησης θα ανακάμψουν» αναφέρει μηνιαία έκθεση της Bundesbank.

Η Bundesbank αναφέρει πάντως πως εξακολουθούν να υπάρχουν κίνδυνοι λόγω της αδύναμης κατάστασης στην ευρωζώνη. Ασκεί μάλιστα ιδιαίτερες πιέσεις στη Γαλλία, η οποία κατέγραψε ύφεση το πρώτο τρίμηνο του έτους. Ο πρόεδρος της Bundesbank, Jens Weidmann, ο οποίος θα μεταβεί στο Παρίσι αυτή την εβδομάδα, προειδοποίησε ότι μεγάλη ευελιξία στους δημοσιονομικούς στόχους αποτελεί κίνδυνο αξιοπιστίας στην ευρωζώνη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v