Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αύξηση πωλήσεων αυτοκινήτων τον Απρίλιο

Οι πωλήσεις αυτοκινήτων στην Ευρώπη αυξήθηκαν για πρώτη φορά μετά από 19 μήνες, λόγω της ανάκαμψης στις πωλήσεις στην Βρετανία και την Γερμανία.

Αύξηση πωλήσεων αυτοκινήτων τον Απρίλιο
Οι πωλήσεις αυτοκινήτων στην Ευρώπη αυξήθηκαν για πρώτη φορά μετά από 19 μήνες, λόγω της ανάκαμψης στις πωλήσεις στην Βρετανία και την Γερμανία, εν μέσω ενδείξεων ότι οι κυβερνήσεις ενδέχεται να λάβουν μέτρα για να σταματήσουν την συρρίκνωση της οικονομίας στην ευρωζώνη.

Οι ταξινομήσεις τον Απρίλιο αυξήθηκαν κατά 1,8% στα 1,08 εκατ. οχήματα, από 1,06 εκατ. οχήματα έναν χρόνο πριν, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η ευρωπαϊκή ομοσπονδία αυτοκινητοβιομηχανιών, ACEA. Οι πωλήσεις στο τετράμηνο Ιανουαρίου-Απριλίου μειώθηκαν κατά 7% σε 4,18 εκατ. οχήματα.

Σημειώνεται ότι τον Ιανουάριο, οι πωλήσεις αυτοκινήτων είχαν καταγράψει πτώση 8,7% και τον Φεβρουάριο και Μάρτιο 10%.

Οι πωλήσεις αυτοκινήτων στη Γερμανία, στην μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης, αυξήθηκαν κατά 3,8%, τερματίζοντας την συνεχόμενη επί πέντε μήνες πτώση.

Την μεγαλύτερη αύξηση πωλήσεων εμφάνισε η Daimler με 11%, μετά την αύξηση κατά 13% που κατέγραψαν οι πωλήσεις της Mercedes-Benz, ενώ ακολουθεί η Volkswagen με 9,7% μετά την αύξηση 8,9% στις πωλήσεις της Audi.

Στην Βρετανία, οι ταξινομήσεις αυξήθηκαν κατά 15% και στην Ισπανία κατά 11%, ενώ αντιθέτως στη Γαλλία οι πωλήσεις μειώθηκαν κατά 5,3% και στην Ιταλία κατά 11%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v