Σε εξέλιξη η έρευνα χειραγώγησης τιμών πετρελαίου

Οι ευρωπαϊκές ρυθμιστικές αρχές πραγματοποίησαν την Πέμπτη έλεγχο στα γραφεία της Platts στο Λονδίνο, της μεγαλύτερης επιχείρησης αναφοράς τιμών πετρελαίου.

Σε εξέλιξη η έρευνα χειραγώγησης τιμών πετρελαίου
Οι ευρωπαϊκές ρυθμιστικές αρχές πραγματοποίησαν την Πέμπτη έλεγχο στα γραφεία της Platts στο Λονδίνο, της μεγαλύτερης επιχείρησης αναφοράς τιμών πετρελαίου.

Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν στο Reuters ότι ομάδα ερευνητών συλλέγει στοιχεία από ηλεκτρονικούς υπολογιστές.

"Βρισκόμαστε όλοι στο σκοτάδι. Οι ερευνητές θα είναι εδώ για μια εβδομάδα" υποστήριξε υπάλληλος της Platts. "Έχουμε δεχθεί εισηγήσεις να μην μιλήσουμε σε κανέναν" πρόσθεσε.

Σύμφωνα με traders η Platts συνεχίζει κανονικά τις δραστηριότητες της.

Όπως μεταδίδει το Reuters, οι αρχές συνεχίζουν την έρευνα που ξεκίνησαν την Τρίτη στην Platts και σε τρεις μεγάλες πετρελαϊκές εταιρείες (Statoil, Shell και BP), αναζητώντας στοιχεία για μια πιθανή χειραγώγηση των τιμών στις αγορές πετρελαίου.

Ειδικότερα, εξετάζεται αν διαστρεβλώθηκαν οι τιμές στο αργό, σε προϊόντα διύλισης και στην αιθανόλη κατά τη λειτουργία του σύστηματος "market - on - close" της Platts.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έρευνα ακόμα κατά πόσον υπήρξαν εμπόδια στην συμμετοχή των εταιρειών στη διαδικασία καθορισμού των τιμών.

Την Τετάρτη Ούγγρος παραγωγός αιθανόλης παραπονέθηκε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή ότι η Platts ελέγχει προσεκτικά ποιες εταιρείες λαμβάνουν άδεια να συμμετάσχουν στον μηχανισμό που προσδιορίζει τις τιμές.


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v