Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΗΠΑ: Επιβράδυνση πληθωρισμού στο 1,1% τον Απρίλιο

Πολλά στατιστικά μεγέθη κρίσιμα για την αμερικανική οικονομία ανακοινώθηκαν. Ο δείκτης τιμών καταναλωτή υποχώρησε 0,4% τον Απρίλιο, ο αριθμός των νέων ανέργων ανήλθε στα υψηλότερα επίπεδα από τα τέλη Μαρτίου.

ΗΠΑ: Επιβράδυνση πληθωρισμού στο 1,1% τον Απρίλιο
Ο δείκτης τιμών καταναλωτή υποχώρησε 0,4% τον Απρίλιο στις ΗΠΑ, καθώς η κάθετη μείωση στην τιμή της βενζίνης ισοφάρισε την μικρή άνοδο στις τιμές των τροφίμων. Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε το υπουργείο Εμπορίου, ο πληθωρισμός αυξήθηκε 1,1% στο 12μηνο
Οι αναλυτές περίμεναν αύξηση 1,3%. Τον Μάιο ο δείκτης τιμών είχε αναπτυχθεί 1,5%.

Σύμφωνα με ξεχωριστά στοιχεία που ανακοινώθηκαν για την αμερικανική οικονομία, ο αριθμός των νέων ανέργων αυξήθηκε στους 360.000 στα υψηλότερα επίπεδα από τα τέλη Μαρτίου.
Ο αριθμός των αιτήσεων για επίδομα ανεργίας εκτινάχθηκε κατά 32.000 την περασμένη εβδομάδα στην αγορά εργασίας. Οι αναλυτές περίμεναν 330.000 νέους άνεργους σε σχέση με 328.000 την προηγηθείσα εβδομάδα.

Ανακοινώθηκαν επίσης στοιχεία για την αγορά ακινήτων.

Ο αριθμός των ανεγέρσεων νέων κατοικιών μειώθηκε αισθητά κατά 16,5% τον Απρίλιο. Οι αναλυτές περίμεναν πτώση 6,4% μετά την εκτίναξη 7% του Μαρτίου. Ο αριθμός των νέων οικοδομικών αδειών αυξήθηκε 14,3%. Οι αναλυτές περίμεναν αύξηση 3,8% μετά την πτώση 3,4% του Μαρτίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v