Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Απογοητεύει το ΑΕΠ σε Γερμανία και Γαλλία

Κατώτερο των προσδοκιών το ΑΕΠ σε Γερμανία και Γαλλία. Οριακή ανάπτυξη 0,1% στη Γερμανία και ύφεση 0,2% στη Γαλλία το πρώτο τρίμηνο. Τι βλέπουν οι αναλυτές για την ευρωζώνη και τι ζητούν από την ΕΚΤ.

Απογοητεύει το ΑΕΠ σε Γερμανία και Γαλλία
Συνέχιση της ύφεσης στην ευρωζώνη προβλέπουν οι αναλυτές καθώς τα προκαταρκτικά στοιχεία για τις δύο μεγαλύτερες οικονομίες της απογοητεύουν.

Συγκεκριμένα, το γαλλικό ΑΕΠ υποχώρησε κατά 0,2% το α' τρίμηνο του 2013, ενώ οι αναλυτές έβλεπαν μικρότερη ύφεση κατά 0,1%. Η γερμανική οικονομία, επέστρεψε μεν σε θετικό πρόσημο, αλλά με οριακή ανάπτυξη 0,1%. Και εδώ τα στοιχεία απογοητεύουν τους αναλυτές που προσδοκούσαν σε ανάπτυξη 0,3%.

Επίσης, η γερμανική στατιστική υπηρεσία αναθεώρησε πτωτικά τα στοιχεία για τους τελευταίους μήνες του 2012 σε ύφεση 0,7% έναντι αρχικής εκτίμησης για ύφεση 0,6%.

«Τα απογοητευτικά στοιχεία για τις δύο μεγαλύτερες οικονομίες της ευρωζώνης υποδεικνύουν τους κινδύνους που εξακολουθούν να υφίστανται για τις μελλοντικές προβλέψεις και καθιστούν σχεδόν βέβαιο ότι η ευρωζώνη έχει κολλήσει στην ύφεση» σχολιάζει το πρακτορείο Bloomberg.

«Τα στοιχεία είναι χειρότερα των προβλέψεων και αυτό θα πρέπει σίγουρα να ανησυχεί τους αξιωματούχους της ΕΚΤ» δηλώνει ο Κρις Γουίλιαμσον, επικεφαλής ανάλυσης της Markit και συμπληρώνει: «Τα σημερινά στοιχεία εντείνουν τις πιέσεις για περισσότερες κινήσεις πέρα από ότι έχουμε δει με τη μείωση των επιτοκίων»

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v