Βρετανία: Στο στόχαστρο η Google για φοροαποφυγή

Η Google και η Ernst & Young κλήθηκαν να καταθέσουν σε επιτροπή του βρετανικού κοινοβουλίου. Αφορμή η ανακάλυψη νέων στοιχείων για πρακτικές φοροαποφυγής.

Βρετανία: Στο στόχαστρο η Google για φοροαποφυγή
Επιτροπή Βρετανών βουλευτών θα θέσει ερωτήσεις την επόμενη εβδομάδα σε εκπροσώπους της Google και της Ernst & Young, της εταιρείας που εκτελεί τον έλεγχο των βιβλίων του διαδικτυκού κολοσσού.

Όπως μεταδίδει το Reuters, η Δημόσια Επιτροπή Απολογισμών (PAC) ανακοίνωσε στην ιστοσελίδα της ότι οι εκπρόσωποι των εταιρείων θα καταθέσουν την Πέμπτη 16 Μαϊου.

Σημειώνεται ότι σε ακρόαση που είχε πραγματοποιηθεί το Νοέμβριο, ο επικεφαλής της Google στη Βόρεια Ευρώπη, Matt Brittin, είχε δηλώσει ότι οι πωλήσεις στη Βρετανία εκτελούνται από την μονάδα της εταιρείας στην Ιρλανδία.

Τον Ιανουάριο, ο John Dixon, επικεφαλής της φορολογικής πολιτικής της Ernst & Young στο Λονδίνο, υποστήριξε στους Βρετανούς βουλευτές ότι η εταιρεία του έλεγξε ότι οι δραστηριότητες της εταιρείας αντιστοιχούν στις καταχωρήσεις στα βιβλία.

Την περασμένη εβδομάδα ωστόσο, η επικεφαλής της επιτροπής, Margaret Hodge, ανέφερε ότι σχεδιάζει να καλέσει και πάλι την Google και την Ernst & Young, μετά την αποκάλυψη του Reuters ότι στην ιστοσελίδα της εταιρείας τα γραφεία της στο Λονδίνο περιγράφονταν ως "βάσεις για ομάδες πωλήσεων".




ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v