Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μήνυση Ν. Υόρκης εναντίον BofA και Wells Fargo

Η προσφυγή δείχνει ότι οι κορυφαίες αμερικανικές τράπεζες, οι οποίες συμφώνησαν πέρσι να ανακουφίσουν δανειολήπτες και να συμμορφωθούν σε σειρά κανόνων, δεν τηρούν τις δεσμεύσεις τους.

Μήνυση Ν. Υόρκης εναντίον BofA και Wells Fargo
Ο γενικός εισαγγελέας της Νέας Υόρκης ανακοίνωσε ότι θα προσφύγει εναντίον της Bank of America και της Wells Fargo με την κατηγορία ότι οι τράπεζες παραβιάζουν τους όρους του συμβιβασμού που είχαν συμφωνήσει οι δυο πλευρές για να λήξουν οι κατηγορίες κατάχρησης όρων στεγαστικών δανείων.

Η προσφυγή δείχνει ότι οι κορυφαίες αμερικανικές τράπεζες, οι οποίες συμφώνησαν πέρσι να ανακουφίσουν δανειολήπτες στεγαστικής πίστης και να συμμορφωθούν σε σειρά κανόνων εξυπηρέτησης, δεν τηρούν τις δεσμεύσεις τους.

Η BofA και η Wells Fargo περιλαμβάνονται στις πέντε μεγάλες αμερικανικές τράπεζες (JPMorgan Chase & Co, Citigroup και Ally Financial οι υπόλοιπες) που συμφώνησαν με τις αμερικανικές Αρχές τον Φεβρουάριο 2012 συμβιβασμό ύψους 25 δισ. δολ. ώστε να λήξουν οι κατηγορίες ότι οι οίκοι εφάρμοζαν ανάρμοστες και ανέντιμες πρακτικές σε υποθέσεις πλειστηριασμών ακινήτων.

Η εισαγγελία της Ν. Υόρκης ανακοίνωσε ότι έχει λάβει 339 διαμαρτυρίες για παραβίασεις των κανόνων, εναντίον των δύο τραπεζών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v