Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Παραιτείται ο διευθύνων σύμβουλος της Shell

«Είναι μία κίνηση που προκαλεί έκπληξη και μπορεί να σηματοδοτεί την εκκίνηση μίας περιόδου αβεβαιότητας για τον ενεργειακό όμιλο» σχολιάζουν οι Financial Times.

Παραιτείται ο διευθύνων σύμβουλος της Shell
Έκπληξη προκάλεσε η ανακοίνωση της Royal Dutch Shell βάσει της οποίας ο διευθύνων σύμβουλος Πίτερ Βόσερ εγκαταλείπει τα ηνία μετά από 4 χρόνια στο τιμόνι του ομίλου. «Είναι μία κίνηση που προκαλεί έκπληξη και μπορεί να σηματοδοτεί την εκκίνηση μίας περιόδου αβεβαιότητας για τον ενεργειακό όμιλο» σχολιάζουν οι Financial Times

O Γιόρμα Όλιλα, πρόεδρος της Shell, εξήρε την πορεία του 54χρονου Βόσερ και την επιτυχία που κατέγραψε στην «αναδιοργάνωση της εταιρείας, απόδοση ανάπτυξης και ανάπτυξη σαφούς στρατηγικής με ισχυρό χαρτοφυλάκιο νέων επιλογών». Ο κ. Βόσερ δήλωσε ότι ήταν καιρός «για μία αλλαγή στον τρόπο ζωής μου» προσθέτοντας ότι προσδοκά να περάσει περισσότερο χρόνο με την οικογένεια και τα παιδιά του.

«Αφήνει τη Shell σε πολύ ισχυρότερη θέση» δήλωσε και ο Πίτερ Χάτον της RBC Capital Markets.

Η Shell επισημαίνει πως η παραίτηση Βόσερ δεν θα προκαλέσει προβλήματα και επιμένει ότι θα υπάρξει «ομαλή μετάβαση» σε νέο διευθύνοντα σύμβουλο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v