Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο 46,7 ο ΡΜΙ ευρωζώνης για τη μεταποίηση

Υψηλότερος της αρχικής εκτίμησης αποδεικνύεται ο δείκτης δραστηριοτήτων ΡΜΙ. Άγγιξε το 46,7 τον Απρίλιο. Παραμένει μεγάλη η απόσταση από το όριο του 50 που διαχωρίζει επέκταση με συρρίκνωση δραστηριοτήτων.

Στο 46,7 ο ΡΜΙ ευρωζώνης για τη μεταποίηση
Υψηλότερος της αρχικής εκτίμησης αποδεικνύεται ο δείκτης δραστηριοτήτων ΡΜΙ για τον κλάδο μεταποίησης της ευρωζώνης, αν και η απόσταση από το όριο του 50 που διαχωρίζει την ανάπτυξη από τη συρρίκνωση παραμένει μεγάλη.

Συγκεκριμένα, ο ΡΜΙ διαμορφώθηκε τελικά τον Απρίλιο στο 46,7 έναντι αρχικής εκτίμησης στο 46,5. Η ένδειξη του Απριλίου πάντως είναι η χαμηλότερη τεσσάρων μηνών.

«Το γεγονός ότι ο ΡΜΙ μεταποίησης για την ευρωζώνη είναι οριακά υψηλότερος από την αρχική εκτίμηση δεν προσφέρει μεγάλη παρηγοριά στο γεγονός ότι γενικά ο δείκτης μειώθηκε τον Απρίλιο» εξηγεί και ο Κρις Γουίλιαμσον, επικεφαλής ανάλυσης της Markit, επισημαίνοντας την κατάσταση που επιδεινώνεται στη Γερμανία.

Ο γερμανικός ΡΜΙ υποχώρησε τον Απρίλιο στο 48,1 που είναι και το χαμηλότερο επίπεδο από το Δεκέμβριο του 2012. Τον προηγούμενο μήνα ο γερμανικός ΡΜΙ μεταποίησης είχε αγγίξει το 49. Παρά ταύτα, η αρχική εκτίμηση για τον Απρίλιο ήταν σε ακόμη χαμηλότερα επίπεδα, στο 47,9.

Ο γαλλικός δείκτης ΡΜΙ διαμορφώθηκε τον Απρίλιο στο 44,4 από 44 τον προηγούμενο μήνα. Παρά τη μικρή βελτίωση, ο δείκτης παραμένει σε μεγάλη απόσταση από το 50 που διαχωρίζει ανάπτυξη με συρρίκνωση δραστηριοτήτων.

Στην Ιταλία η συρρίκνωση του κλάδου μεταποίησης συνεχίζεται επί 21 μήνες. Ο δείκτης ΡΜΙ διαμορφώθηκε στο 45,5 από 44,5 τον προηγούμενο μήνα. Είναι μάλιστα υψηλότερος και των εκτιμήσεων των αναλυτών. Σύμφωνα με δημοσκόπηση του Reuters, η μέση πρόβλεψη έκανε λόγο για ΡΜΙ στο 44,8. Στη δε, Ισπανία, όπου ο κλάδος μεταποίησης συρρικνώνεται επί 24 μήνες, ο ΡΜΙ αυξήθηκε τον Απρίλιο στο 44,7 από 44.2.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v