Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ρεκόρ $13 τρισ. για τις επενδύσεις ξένων στις ΗΠΑ

Οι τοποθετήσεις ξένων σε μετοχές και ομόλογα ΗΠΑ υπερδιπλασιάστηκαν από το 2005. Πλησιάζουν το συνολικό μέγεθος της αμερικανικής οικονομίας. Άγγιξαν το αστρονομικό επίπεδο των 13,26 τρισ. δολ.

Ρεκόρ $13 τρισ. για τις επενδύσεις ξένων στις ΗΠΑ
Σε επίπεδα ρεκόρ εκτινάχθηκαν οι τοποθετήσεις ξένων σε αμερικανικούς τίτλους. Συγκεκριμένα ξεπέρασαν το αστρονομικό επίπεδο των 13 τρισ. δολ. καθώς οι επενδυτές αναζητούν ασφαλείς οάσεις εν μέσω χαλεπών καιρών για την παγκόσμια οικονομία.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών, η συνολική αξία των αμερικανικών μετοχών και ομολόγων που ανήκουν σε ξένους ενισχύθηκε κατά 6,5% το 2012. Από το 2005 οι ξένες τοποθετήσεις σε αμερικανικούς τίτλους έχουν υπερδιπλασιαστεί, πλησιάζοντας το πλήρες μέγεθος της αμερικανικής οικονομίας που υπολογίζεται στα 15 τρισ. δολ.

Συγκεκριμένα, άγγιξαν τα 13,26 τρισ. δολ., εκ των οποίων 4,2 δισ. δολ. ήταν σε μετοχές που αντιστοιχεί σε αύξηση κατά 10,6% από το 2011. Οι μακροπρόθεσμες τοποθετήσεις αυξήθηκαν κατά 6,2% στα 8,2 τρισ. δολ.

Κίνα και Ιαπωνία από κοινού έχουν τοποθετήσει στις ΗΠΑ περισσότερα από 3,4 τρισ. δολ., εκ των οποίων 2,4 τρισ. δολ. είναι τοποθετήσεις σε ομόλογα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v