Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αύξηση κερδών 12% για τη Mastercard στο τρίμηνο

Η αύξηση των κερδών,αν και οριακά ξεπέρασε τις προσδοκίες, αποδίδεται στη μείωση της φορολογίας. Τα έσοδα της Mastercard δεν ικανοποίησαν τις προσδοκίες των αγορών.

Αύξηση κερδών 12% για τη Mastercard στο τρίμηνο
Η αδύναμη πορεία της διεθνούς οικονομίας εξακολουθεί να επηρεάζει αρνητικά τις καταναλωτικές δαπάνες δήλωσαν τα στελέχη της Mastercard κατά την παρουσίαση των αποτελεσμάτων του πρώτου τριμήνου.

Συγκεκριμένα, τα κέρδη της Mastercard αυξήθηκαν κατά 12% στα 766 εκατ. δολ., ή 6,23 δολ. ανά μετοχή, κυρίως λόγω της μείωσης των φορολογικών υποχρεώσεων. Σύμφωνα με δημοσκόπηση του Reuters, οι αναλυτές προέβλεπαν 6,18 δολ. ανά μετοχή. Ωστόσο, τα έσοδα της εταιρίας για την ίδια οικονομική περίοδο δεν ικανοποίησαν τις προσδοκίες των αγορών. Συγκεκριμένα αυξήθηκαν κατά 8% στα 1,9 δισ. δολ. ενώ οι αναλυτές προέβλεπαν έσοδα 1,93 δισ. δολ

«Βλέποντας μπροστά, για το υπόλοιπο του 2013, διατηρούμε την ίδια επιφυλακτική στάση» δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Ajay Banga και συμπλήρωσε: «Η εικόνα στην Ευρώπη παραμένει μεικτή. Η αβεβαιότητα θα συνεχιστεί για το κοντινό μέλλον»

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v