Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επενδυτική στρατηγική με οδηγό την Google

Έκθεση Αμερικανών και Βρετανών ακαδημαϊκών καταλήγει στο ότι μπορεί κανείς να εντοπίζει την τάση των αγορών μέσω των αναζητήσεων στην Google.

Επενδυτική στρατηγική με οδηγό την Google
Μέσω των αναζητήσεων στην Google μπορεί κανείς να εντοπίζει τις τάσεις των αγορών. Σε αυτό το συμπέρασμα καταλήγει έκθεση αναφορικά με την ψυχολογία των επενδυτών που αντλεί στοιχεία από την περασμένη δεκαετία. Η έρευνα, την οποία υπογράφουν Βρετανοί και Αμερικανοί, εντοπίζει συγκεκριμένα μοντέλα συμπεριφορών που θα μπορούσαν να αποτελούν ενδείξεις για την πορεία των αγορών.

Καταλήγει στο συμπέρασμα ότι όταν στη Google υπάρχουν περισσότερες αναζητήσεις για όρους όπως «μετοχές» ή «χαρτοφυλάκιο» ή «οικονομία» τότε υπάρχει και γενικευμένη ανησυχία για την πορεία των αγορών, εξηγεί ο Τομπάιας Πρέις, επίκουρος καθηγητής επιστημών συμπεριφοράς στο Warwick Business School.

Η αύξηση του όγκου των αναζητήσεων για τέτοιους όρους είθισται να ακολουθείται από πτώση των χρηματιστηριακών αγορών, αναφέρει η έρευνα η οποία δημοσιεύθηκε στην «Scientific Reports». Στον αντίποδα, όταν μειώνονται αυτές οι αναζητήσεις, τότε υπάρχει μεγαλύτερη αισιοδοξία στους επενδυτές και οι αγορές ωθούνται σε υψηλότερα επίπεδα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v