Verizon: Ετοιμάζει προσφορά $100 δισ στη Vodafone

Η Verizon Communications έχει στα σκαριά προσφορά 100 δισ. δολ. προς τη Vodafone, όπως αποκαλύπτει το Reuters. Ζητά τον πλήρη έλεγχο της Verizon Wireless. Έτοιμη να προχωρήσει και επιθετικά.

Verizon: Ετοιμάζει προσφορά $100 δισ στη Vodafone
Η Verizon Communications ετοιμάζεται να καταθέσει προσφορά ύψους 100 εκατ. δολ. στη Vodafone ώστε να αποκτήσει τον πλήρη έλεγχο της Verizon Wireless. Η είδηση έρχεται από το πρακτορείο Reuters, που επικαλείται δύο πηγές προσκείμενες στις εξελίξεις, οι οποίοι αποκαλύπτουν ότι η Verizon έχει προσλάβει συμβούλους για να προετοιμάσουν τους όρους της προσφοράς.

Η Verizon κατέχει το 55% της Verizon Wireless. Επισήμως δεν έχει διατυπώσει προσφορά εξαγοράς για το εναπομείναν ποσοστό που ανήκει στη Vodafone. Σύμφωνα με το Reuters όμως, έχει προσλάβει τόσο τραπεζικούς όσο και νομικούς συμβούλους για να προχωρήσει.

Στόχος είναι να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις σύντομα για την επίτευξη ενός φιλικού διακανονισμού. Οι ίδιες πηγές όμως, αναφέρουν πως δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι η Vodafone ενδιαφέρεται να προχωρήσει σε μία τέτοια συμφωνία. Η Verizon όμως, εδώ και χρόνια δεν κρύβει την επιθυμία της να αποκτήσει τον πλήρη έλεγχο της μεγαλύτερης εταιρείας παροχής κινητής τηλεφωνίας στις ΗΠΑ. Οι πηγές του Reuters δηλώνουν μάλιστα πως εάν οι διαπραγματεύσεις με τη Vodafone δεν ευδοκιμήσουν, τότε στόχος της Verizon είναι να προχωρήσει σε επιθετική εξαγορά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v